Ontwerp bestemmingsplan Drostendal Landgoed en natuurontwikkeling

Logo Apeldoorn

Vanaf 15 juni 2017 tot en met 26 juli 2017 liggen het ontwerp van het bestemmingsplan Drostendal Landgoed en natuurontwikkeling met identificatiecode NL.IMRO.0200.bp1229-ont1 en het concept-beeldkwaliteitsplan Landgoed Drenkelaar en Erf Kamphorst ter inzage.

Dit bestemmingsplan ziet toe op een aantal ontwikkelingen. Op het perceel Drostendijk 46 worden de voormalige agrarische opstallen vervangen door 3 nieuw te bouwen vrijstaande woningen. De bestaande bedrijfswoning blijft gehandhaafd en krijgt ook een woonbestemming. Daarnaast wordt aan de overzijde van Drostendijk 46 een landgoed ontwikkeld. Het voornemen is om minimaal 5 ha nieuwe natuur te ontwikkelen en een landhuis van allure met maximaal 2 wooneenheden te realiseren. Het opgestelde beeldkwaliteitsplan stelt eisen en welstandscriteria rond terreininrichting, vormgeving en materiaalgebruik van beide ontwikkelingen en vormt onderdeel van de regels. Als 3e ontwikkeling legt dit bestemmingsplan op diverse agrarische percelen gelegen aan de Beemterweg e.o. de bestemming Natuur. Deze locaties worden ingericht voor natuur; dit ter uitvoering van de Gebiedsvisie Weteringsebroek. De gemeenteraad is niet van plan een exploitatieplan vast te stellen

Tijdens de periode waarin het ontwerp-bestemmingsplan ter inzage ligt kan iedereen een zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan geven. Dat kan op de volgende manieren:

  • schriftelijk: stuur uw zienswijze naar de gemeenteraad, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn, onder vermelding van 'zienswijze over ontwerp bestemmingsplan Drostendal Landgoed en natuurontwikkeling'. De zienswijzenbrief moet door u ondertekend zijn en ten minste uw naam, adres en woonplaats en indien mogelijk ook uw telefoonnummer bevatten.

  • mondeling: maak een afspraak met de heer P. Geurts, tel. (055) 580 2427.

  • digitaal: vul het formulier in op onze website, www.apeldoorn.nl/reactiebestemmingsplan (inloggen met DigiD).

    Het indienen van digitale zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

 

 

Voor (een deel van) de in dit plan opgenomen ontwikkelingen is ook een hogere grenswaarde als bedoeld in de Wet geluidhinder vereist. Het ontwerpbesluit tot vaststelling van de hogere grenswaarde ligt tegelijkertijd met het bestemmingsplan ter inzage.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen via onze website www.apeldoorn.nl/inzage, onder het kopje Ter inzage, Bestemmingsplannen.

Het ontwerp-bestemmingsplan en het concept-beeldkwaliteitsplan liggen ook ter inzage in het stadhuis. De medewerkers van het Omgevingsloket kunnen u meer vertellen over het bestemmingsplan. Het plan kunt u ook bekijken op de internetzuil in het stadhuis. De openingstijden van het stadhuis en het Omgevingsloket vindt u op www.apeldoorn.nl/stadhuis.

Apeldoorn, 14 juni 2017

Naar boven