Vastgesteld bestemmingsplan Tongelre binnen de Ring (NRE-terrein)

Logo Eindhoven

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat de gemeenteraad op 6 juni 2017 het bestemmingsplan ‘Tongelre binnen de Ring (NRE-terrein)’, IMRO-nummer NL.IMRO.0772.80258-0302, opnieuw heeft vastgesteld.

Bij de vaststelling op 6 juni 2017 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan gewijzigd ten opzichte van het op 10 mei  2016 vastgestelde bestemmingsplan. Het besluit tot gewijzigde vaststelling is genomen naar aanleiding van een tussenuitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State van 26 april  2017 (nr. 201 603957/1/R6).

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om een gemengd woon-werkgebied te realiseren op het NRE-terrein. Het plangebied ligt in het stadsdeel Tongelre aan de rand van het centrum en bij het samenkomen van het Eindhovensch Kanaal en de Dommel. Het plangebied is begrensd door de Nachtegaallaan, Treurenburgstraat, Dommelhoefstraat en de Patrijsstraat

De wijzigingen ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingsplan hebben betrekking op:

  • 1.

    Verbeelding

Op de verbeelding is een aanduiding bedrijven uitgesloten opgenomen. Hierbinnen zijn ter plaatse van de aanduiding ‘bedrijf’ wel bedrijven toegelaten.

Op de verbeelding is ter plaatse van de terrassen van Fifth een aanduiding opgenomen, waarbinnen de terrassen toegelaten zijn.

  • 2.

    Artikel 1.34 begrip cultuur en ontspanning

Hieraan is de zinsnede toegevoegd ‘niet zijnde evenementen’.

  • 3.

    Artikel 1.42 begrip evenement

Het begrip evenement is vervangen door een nieuwe begripsbepaling:

elke voor publiek toegankelijke verrichting van vermaak plaatsvindend in de openbare ruimte in hoofdzaak bedoeld ter ontspanning en/ of vermaakt, zoals markten, braderieën, festivals, openluchttheater en daarmee gelijk te stellen activiteiten;.

  • 4.

    Artikel 1.77 begrip openbare ruimte

In aanvulling op het begrip evenement is het begrip openbare ruimte toegevoegd aan de begripsbepalingen. Hieronder vallen: wegen, pleinen en andere gebieden die voor iedereen toegankelijk zijn.

  • 5.

    Artikel 3.3 sub c gebruiksfuncties

Hieraan is toegevoegd:

Onderdeel 2 bedrijfsgebouwen:

• binnen de aanduiding 'bedrijven uitgesloten' zijn bedrijven niet toegelaten met uitzondering van de aanduiding 'bedrijf',

• ter plaatse van de aanduiding 'bedrijf' mag 1 bedrijf per aanduiding gevestigd worden.

• bedrijven in categorie 2 dienen een afstand van minimaal 10 meter aan te houden ten opzichte van bestaande woningen.

Onderdeel 3 horeca in categorie 1, 5 en 6

• dat er maximaal 6 terrassen zijn toegelaten.

• dat de minimale afstand tussen terrassen en bestaande woningen 25 meter bedraagt;

• dat de minimale afstand tussen terrassen onderling 10 meter bedraagt.

Onderdeel 4 specifieke vorm van horeca 1:

• dat ter plaatse van specifieke vorm van horeca-1 (Fifth) terrassen uitsluitend zijn toegelaten ter plaatse van de aanduiding ‘terras’.

Onderdeel 14:

• Maatschappelijke voorzieningen maximaal 400m2 bvo bedraagt.

Onderdeel 15:

• Cultuur en ontspanning maximaal 400m2 bedraagt en uitsluitend in de gebouwen en niet in de openbare ruimte is toegestaan.

  • 6.

    Artikel 3.3.6 strijdig gebruik

Aan het strijdig gebruik is toegevoegd onderdeel c: het gebruik van gronden en bouwwerken ten behoeve van evenementen.

  • 7.

    Artikel 3.4 afwijken bedrijven in categorie 3.1

Aan dit artikel is toegevoegd dat bedrijven gelijk te stellen zijn qua invloed met bedrijven in milieucategorie 1 en 2, mits

a. wordt voldaan aan de voorwaarden, zoals opgenomen in artikel 3.3.3. sub c onderdeel 2 m.b.t. bedrijfsgebouwen.

  • 8.

    Bijlage van de Toelichting

Aan de bijlage van de toelichting is toegevoegd het akoestisch onderzoek naar bedrijven in worst case scenario op basis van het aangepaste bestemmingsplan en het akoestisch onderzoek naar de cumulatie van geluid. Daarnaast is het onderzoek van Fifth, uitgevoerd door adviesbureau De Roever, aangepast met een terras met een omvang van 150 m2.

Inzage

Het besluit van de gemeenteraad, het bestemmingsplan en de overige stukken liggen met ingang van donderdag 15 juni 2017 tot en met donderdag 27 juli 2017  ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadskantoor), Stadhuisplein 10, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn maandag t/m vrijdag van 09.00-13.00 uur.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan bekijken via:

- de gemeentelijke website http://www.eindhoven.nl/bestemmingsplannen

- de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. De directe link is: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80258-0302

De bronbestanden kunt u vinden via: www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80258-/NL.IMRO.0772.80258-0302/ 

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Tongelre binnen de ring (NRE-terrein)’ is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen, het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend en de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Beroep

Met ingang van vrijdag 16 juni 2017 tot en met donderdag 27 juli 2017 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad. Het besluit tot gewijzigde vaststelling is genomen naar aanleiding van een tussenuitspraak van Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit betekent dat de behandeling van de ingestelde beroepen zal worden voortgezet. Belanghebbenden die eerder geen beroep hebben ingesteld, maar menen dat hun belangen als gevolg van de wijzigingen zijn benadeeld, kunnen tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling binnen de bovenstaande termijn van zes weken beroep instellen. Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Een beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 28 juli 2017. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Dit kan bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, dan wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

 

Eindhoven 14 juni 2017

Naar boven