Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Hoek Constantijnstraat/Parallelweg in Nijverdal”

Logo Hellendoorn

Met ingang van zaterdag 17 juni 2017 ligt gedurende zes weken ter inzage het besluit van de raad van de gemeente Hellendoorn van 30 mei 2017 tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan “Hoek Constantijnstraat/Parallelweg in Nijverdal”.

Wa t maakt het bestemmingsplan mogelijk ?

De Nijverdalse Bouwcombinatie heeft bij de gemeente een plan ingediend voor de bouw van 18 grondgebonden woningen op de hoek Constantijnstraat/Parallelweg in Nijverdal. Om de geplande 18 nieuwe woningen te kunnen bouwen zullen 6 twee-onder-één-kap-woningen, een vrijstaande woning en een groot kantoorpand moeten worden gesloopt. Het bestemmingsplan maakt de bouw van de geplande 18 woningen mogelijk.

Wat is er gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ?

De raad heeft het plan vastgesteld in afwijking van het eerder ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen betreffen:

het opnemen van een wijzigingsbevoegdheid in de regels om na twee jaar het bestemmingsplan weer te kunnen wijzigen, waarbij het aantal toegestane woningen weer kan worden verlaagd indien er nog niet is gebouwd;

het opnemen van een bepaling in de regels dat een omgevingsvergunning slechts verleend wordt als uit een deskundigenrapport blijkt dat er geen explosieven in de bodem zitten en dat het zonder dit rapport verboden is om gronden af te graven;

een aanpassing van de bestemmingsplangrens, waarbij de grens in overeenstemming is gebracht met de toekomstige nieuwe eigendomsgrenzen.

Waar kan u het bestemmingsplan inzien ?

U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de unieke ID: 

NL.IMRO.0163. BPNDCONSTPARALLEL.VG01

inzien op ruimtelijkeplannen.nl via de verkorte link: http://iturl.nl/snKdG

Downloaden van het vastgestelde plan is mogelijk via de link: http://iturl.nl/snX6KdB

Inzien (zowel digitaal als op papier) kan ook bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal.

Wie kunnen tegen dit besluit bezwaren kenbaar maken en bij wie ?

Diegenen die tijdig een zienswijze hebben kenbaar gemaakt bij de raad, alsmede een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de raad kenbaar te maken, kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zover de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan een belanghebbende gedurende de termijn van terinzageligging tegen deze wijzigingen schriftelijk ook beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

uw naam en adres;

een dagtekening;

een omschrijving van het bestreden besluit;

de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Het is voor een persoon ook mogelijk om beroep aan te tekenen via het digitaal loket van die afdeling via de link: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/

Hiervoor dient u wel de beschikking te hebben over een Digid-code.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking ?

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij er bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening is gedaan gedurende de inzagetermijn. Het alleen indienen van een beroepschrift schorst het in werking treden van het bestemmingsplan niet.

 

Naar boven