Ontwerpbestemmingsplan‘De Mient’

Logo Capelle aan den IJssel

Bestemmingsplanidentificatienummer IMRO.0502.BP17DeMient-3001

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 3.8, lid 1 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘De Mient’ ter inzage wordt gelegd. Tevens neemt het college van burgemeester en wethouders het ontwerp besluit tot vaststelling van een hogere grenswaarde dan de voorkeursgrenswaarde ten gevolge van wegverkeers- en industrielawaai op de gevels van de geplande woningen in het bestemmingsplan De Mient

Plangebied

Het plangebied van ontwerpbestemmingsplan ‘De Mient’ betreft het gehele huidige bedrijventerrein ‘De Mient’. Dit gebied ligt in de woonwijk Middelwatering, in de nabijheid van de Hollandsche IJssel, het wordt begrenst door:

  • de Meeuwensingel in het noorden;

  • de woningen aan de Anzere in het oosten;

  • de Dorpsstraat in het zuiden en;.

  • de historische watergang de Mient in het westen.

Zakelijke inhoud

De voorgenomen transformatie moet een kwalitatieve impuls aan het gebied geven met een mix van wonen en werken. Het plangebied bestaat uit een noordelijk en zuidelijk gedeelte. De grond in het noordelijke gedeelte van het plangebied is door de gemeente aangekocht, deze grond wordt uitgegeven als zelfbouwkavels, waarop onder meer wonen is toegestaan. De bouwregels voor dit gebied zijn gezamenlijk met de nieuwe eigenaren opgesteld en zijn nu vertaald in het bestemmingsplan. In het zuidelijke gedeelte worden bestaande eigenaren gestimuleerd investeringen te doen. De bedrijvigheid in het hele gebied wordt naar de minder zware milieucategorie 2 teruggebracht. Wel zijn meer soorten bedrijven uit categorie 2 toegestaan dan in het vigerende bestemmingsplan. Daarnaast is ondergeschikte detailhandel en lichte horeca mogelijk.

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden is voor de woningen waar de geluidbelasting hoger is dan 48 dB. Dit betreft ten gevolge van wegverkeerslawaai maximaal 10 woningen ter hoogte van de Meeuwensingel van 57 dB(A) en ten gevolge industrielawaai maximaal 20 woningen in het plangebied van 53 dB(A);

Stukken beschikbaar en raadpleegbaar

Vanaf 15 juni 2017 t/m 26 juli 2017 zijn het ontwerpbestemmingsplan “De Mient” en de daarbij behorende stukken beschikbaar en raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook liggen deze stukken gedurende genoemde termijn ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis, Rivierweg 111, alhier. Het informatiecentrum is van maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur geopend.

Tevens kunt u naar de inloopavond op 28 juni a.s. om 18.00 uur op de gemeentewerf, Groenedijk 10 in Capelle aan den IJssel.

Zienswijzen

Vanaf donderdag 15 juni 2017 tot en met 26 juli 2017 kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan “De Mient” of het ontwerp besluit tot vaststelling hogere grenswaarde naar voren brengen. Dit kan schriftelijk bij de gemeenteraad, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Hiervoor kan ook gebruik worden gemaakt van het reactieformulier op de gemeentelijke website www.capelleaandenijssel.nl (vindplaats: bekendmaking 14 juni 2017), onder vermelding van Ontwerpbestemmingsplan “De Mient”. Voor het mondeling naar voren brengen van uw zienswijzen maakt u een afspraak met de heer B. Holleman, telefoonnummer (010) 2848749, e-mail b.holleman@capelleaandenijssel.nl

Verdere procedure

De gemeenteraad neemt een besluit over de naar voren gebrachte zienswijzen en stelt het uiteindelijke bestemmingsplan vast en neemt het definitieve besluit tot vaststelling hogere grenswaarde.

Vragen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer B. Holleman afdeling Stadsontwikkeling, telefoonnummer (010) 2848749. Email: b.holleman@capelleaandenijssel.nl.

Naar boven