Besluit houdende vaststelling van een vergoeding voor leden van de wetenschappelijke autoriteit CITES, Ministerie van Economische Zaken

De Staatssecretaris van Economische Zaken,

Gelet op artikel 2, eerste lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies;

Besluit:

Artikel 1

  • 1. Aan de voorzitter van de wetenschappelijke autoriteit CITES wordt een vaste vergoeding per maand toegekend, waarbij de salarisschaal wordt vastgesteld op schaal 18 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit burgerlijke rijksambtenaren 1984 en de arbeidsduurfactor op 0,222.

  • 2. Aan het lid van de wetenschappelijke autoriteit CITES, niet zijnde de voorzitter, dat structureel de internationale vergaderingen van de Scientific Review Group en het Planten- en Dierencomité bijwoont, wordt een vaste vergoeding per maand toegekend, waarbij de salarisschaal wordt vastgesteld op schaal 16 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit burgerlijke rijksambtenaren 1984 en de arbeidsduurfactor op 0,139.

  • 3. Aan de leden van de wetenschappelijke autoriteit CITES, niet zijnde de voorzitter of het lid, bedoeld in het tweede lid, wordt een vaste vergoeding per maand toegekend, waarbij de salarisschaal wordt vastgesteld op schaal 16 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit burgerlijke rijksambtenaren 1984 en de arbeidsduurfactor op 0,069.

Artikel 2

  • 1. Het besluit vergoedingen Commissie bedreigde uitheemse dier- en plantensoorten wordt ingetrokken.

  • 2. Ten aanzien van de externe deskundige die vóór 1 januari 2017 was toegevoegd aan de Commissie bedreigde uitheemse dier- en plantensoorten, en die tot 1 april 2017 is toegevoegd aan de wetenschappelijke autoriteit CITES, blijft artikel 2 van het Besluit vergoedingen Commissie bedreigde uitheemse dier- en plantensoorten tot 1 april 2017 van toepassing.

Artikel 3

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2017.

Artikel 4

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit vergoedingen wetenschappelijke autoriteit CITES.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst en in afschrift worden gezonden aan betrokkenen en de wetenschappelijke autoriteit CITES.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, namens deze: M.R.P.M. Camps Secretaris-generaal

Naar boven