Vastgesteld wijzigingsplan Herenweg 416

Logo Noordwijkerhout

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken ingevolge hoofdstuk 3 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat zij op 6 juni 2017 het wijzigingsplan Herenweg 416 hebben vastgesteld.

Plangebied en omschrijving

Op 26 september 2013 is door de gemeenteraad het bestemmingsplan Bedrijventerrein Delfweg eo vastgesteld (Bulb Trade Park). Het bestemmingsplan is erop gericht om alleen agrarisch aanverwante, niet-grondgebonden agrarische bedrijven te vestigen.

 

De gronden aan de Herenweg 416 zijn in het bestemmingsplan Bedrijventerrein Delfweg opgenomen als “Bestemming Bedrijf-uit te werken”. Daarnaast is er tevens een landschappelijke inpassingszone opgenomen als “Gemengd-uit te werken” ten behoeve van de realisatie van Greenportwoningen (Abeelenpark).

 

Voor het achterste deel van het perceel Herenweg 416 was aanvankelijk de bestaande agrarische bestemming opgenomen met de mogelijkheid (wijzigingsbevoegdheid) om het perceel te wijzen naar “Gemengd- uit te werken” ten behoeve van bovengenoemde woningbouw. Nu deze achterliggende bedrijfsgronden ten westen van het perceel zijn verkocht om daar de ontwikkeling van de Greenportwoningen (Abeelenpark) mogelijk te maken, kan de functie van de huidige bedrijfswoning omgezet worden naar “Wonen en Tuin”, zoals bij de grondverkoop is afgesproken en contractueel vastgelegd.

 

Terinzagelegging

Het vastgestelde wijzigingsplan Herenweg 416 ligt zes weken, van woensdag 14 juni tot en met dinsdag 25 juli 2017 gedurende de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de publieksbalie. Het vastgestelde wijzigingsplan is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0576.WP201600023-0003.

 

Gedurende deze termijn van 6 weken kan tegen bovengenoemd besluit van ons college door belanghebbenden schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage. Belanghebbenden zijn in dit geval degenen die tijdig een zienswijze hebben ingediend en degenen die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze kenbaar te maken. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking.

 

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Ingeval van onverwijlde spoed kan, binnen de beroepstermijn, een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dat vaststellingsbesluit treedt in dat geval niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Noordwijkerhout, 6 juni 2017

 

Naar boven