Wijziging van de Regeling voor het Nederlands-Duits openbare lichaam EUREGIO

Logo Enschede

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Enschede maakt het volgende bekend:

 

Bij besluit van 20 januari 2017 heeft het Algemeen Bestuur van de “Regeling voor het Nederlands-Duits openbare lichaam EUREGIO” (Regeling) besloten tot wijziging van de Regeling in die zin, dat aan de daaraan deelnemende gemeenten, steden, waterschappen en Kreise in het EUREGIO-gebied, zoals vermeld in Bijlage 1 van de regeling, de (duitse) Gemeinden Laer en Nordkirchen als lid van de Regeling zijn toegevoegd.

De Regeling betreft een openbaar lichaam in de zin van artikel 3 van het Verdrag van Anholt (Isselburg-Anholt,23 mei 1991), regelende de Overeenkomst tussen het Koninkrijk der Nederlanden, de Bondsrepubliek Duitsland, […] tussen territoriale gemeenschappen of autoriteiten.

De wijziging is, in overeenstemming met artikel 20 lid 4 jo artikel 10, lid 1, regel 2 van het “Gesetz über kommunale Gemeinschaftsarbeit des Landes Nordrhein-Westfalen”, verder te noemen Wet, op 11 mei 2017 door de Bezirksregierung Münster goedgekeurd.

Op grond van de hiervoor genoemde Wet is de wijziging van de Regeling aan Duitse zijde openbaar bekend gemaakt door middel van een publicatie in het Amtsblatt für den Regieringsbezirk Münster, d.d. 19 mei 2017, uitgegeven door de Bezirksregierung Münster.

Met toepassing van het bepaalde in artikel 11 lid 1, regel 2 van de genoemde Wet dienen de gemeenten (…) zorg te dragen voor de bekendmakingen overeenkomstig de voor hen voorgeschreven vorm. De daarvoor in aanmerking komende vorm aan Nederlandse zijde is de Wet gemeenschappelijke regelingen (Wgr). Met toepassing van artikel 26 van de Wgr wordt derhalve de voornoemde wijziging van de Regeling bekend gemaakt door middel van publicatie in de Staatscourant.

Naar boven