Voornemen voorbereiding bestemmingsplan Tuindorpen Nieuwendam en Buiksloot.

Logo Amsterdam

 

Het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie Noord maakt ingevolge artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft het voornemen om een bestemmingsplan voor te bereiden voor het gebied Tuindorpen Nieuwendam en Buiksloot.

Het plangebied van het bestemmingsplan Tuindorpen Nieuwendam en Buiksloot ligt in het oostelijk gedeelte van Amsterdam Noord en wordt globaal begrensd door de Waddendijk en Watergangseweg in het noorden, Meerpad en Monnikendammerweg overgaand in Monnikendammerplantsoen in het oosten, Nieuwendammerdijk in het zuiden en Leeuwarderweg en Kerkepad overgaand in Kleine Diestraat, Hoogwoudstraat en Dirkshornplantsoen in het westen.

Het bestemmingsplan beoogt te voorzien in de tienjaarlijkse actualisering van het vigerende bestemmingsplan conform de Wet ruimtelijke ordening (Wro). Tevens is een groot deel van het plangebied in 2014 aangewezen als rijksbeschermd stadsgezicht; deze aanwijzing zal worden verwerkt in het bestemmingsplan.

In dit stadium van de procedure worden er geen stukken ter inzage gelegd en wordt er geen gelegenheid geboden inspraakreacties naar voren te brengen. Ook wordt er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over het voornemen.

Het eerste moment dat u een inspraakreactie kunt indienen is op het moment dat het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage wordt gelegd. Te zijner tijd wordt dat op de gebruikelijke wijze bekend gemaakt.

Amsterdam, 13 juni 2017

Dagelijks bestuur van de bestuurscommissie Noord

Naar boven