BEKENDMAKING vaststelling bestemmingsplan Sluiskil, Baljuwlaan en Pierssenspolderstraat en Omgevingsvergunning (artikel 3.31 Wet ruimtelijke ordening) en verlenen Hogere waarde Wet Geluidhinder

Logo Terneuzen

Burgemeester en wethouders van Terneuzen maken bekend dat:

  • 1.

    De gemeenteraad het bestemmingsplan Sluiskil, Baljuwlaan en Pierssenspolderstraat ongewijzigd heeft vastgesteld, en

  • 2.

    Zij besloten hebben tot het verlenen van een hogere grenswaarde voor aan de Baljuwlaan te Sluiskil te bouwen appartementen en vrijstaande woningen, en

  • 3.

    Zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor de bouw van een nieuwe vrijstaande woning aan de Baljuwlaan, ongenummerd te Sluiskil.

De besluiten worden, door de onderlinge samenhang, gecoördineerd.

 

Wet ruimtelijke ordening

Bestemmingsplan

De gemeenteraad stelde het bestemmingsplan Sluiskil, Baljuwlaan en Pierssenspolderstraat (NL.IMRO.0715.BPSLZ04-VG01) op 1 juni 2017 ongewijzigd vast.

Het bestemmingsplan maakt binnen de kern Sluiskil een viertal ontwikkelingen mogelijk, namelijk:

  • 1.

    Het bouwen van in totaal 15 woningen/appartementen op de voormalige scholenlocatie aan de Baljuwlaan, door het toekennen van een woonbestemming in plaats van de nu geldende maatschappelijke en centrumbestemming aan de betreffende grond;

  • 2.

    De bouw van 1 vrijstaande woning tussen de percelen Baljuwlaan 17 en 19 te Sluiskil, door het toekennen van een woonbestemming in plaats van de nu geldende verkeersbestemming aan de betreffende grond;

  • 3.

    De bouw van maximaal 3 woningen aan de Pierssenspolderstraat, waarbij de begrenzing van de bestaande bestemming “wonen” wordt aangepast;

  • 4.

    Het aanleggen en inrichten van een park als uitbreiding van het bestaande park, door het toekennen van een bestemming “groen” aan gronden aan de Pierssenspolderstraat waar nu nog een woonbestemming geldt.

Samenhang Wet geluidhinder

Besluit hogere grenswaarden

De hogere waarde als bedoeld in de Wet geluidhinder is verleend bij besluit van 21 april 2017, onder nummer 144861. De hogere waarde heeft betrekking op de 10 aan de Baljuwlaan/Nieuwe Kerkstraat te bouwen appartementen en op de 5 aan de Baljuwlaan te bouwen vrijstaande woningen. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de voorkeursgrenswaarde van 55 dB voor het gebied, door industrielawaai, met maximaal 2 dB wordt overschreden. Het definitieve besluit is ongewijzigd ten opzichte van het besluit dat als ontwerp ter inzage lag.

Samenhang Wet algemene bepalingen omgevingsrecht/Coördinatieregeling

Omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning (W-AOV170032) voor de activiteit bouwen is verleend op 13 juni 2017. Deze vergunning maakt de bouw mogelijk van een vrijstaande woning aan de Baljuwlaan te Sluiskil, op een perceel, gelegen tussen de nummers 17 en 19.

Stukken ter inzage

Met ingang van 15 juni 2017 tot en met 26 juli 2017 liggen ter inzage:

  • 1.

    het vastgestelde bestemmingsplan met daarbij behorende stukken;

  • 2.

    het besluit tot het verlenen van de hogere waarde in het kader van de Wet geluidhinder;

  • 3.

    het besluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning voor de bouw van een woning tussen de percelen Baljuwlaan 17-19 te Sluiskil.

 

De stukken zijn te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op http://www.terneuzen.nl/Inwoners_Terneuzen/Wonen/Bestemmingsplannen.

De stukken zijn ook – digitaal - in te zien bij de publieksbalies in het stadhuis Stadhuisplein 1 in Terneuzen en in de vestiging Markt 1 in Axel. De openingstijden van de publieksbalies zijn van maandag tot en met vrijdag vanaf 12.00 uur tot 16.30 uur. Wij vragen u voor het inzien van de stukken een telefonische afspraak te maken via telefoonnummer 140115.

 

Beroep

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden de bovengenoemde besluiten voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tegen de besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd, schriftelijk beroep instellen. Beroep moet u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De adressering van het beroepschrift is postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

U kunt alleen beroep instellen als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om tegen het ontwerpbestemmingsplan, en/of tegen het ontwerp van het besluit tot het verlenen van een hogere grenswaarde, en/of tegen het ontwerp van de omgevingsvergunning, een zienswijze in te dienen.

 

Ook kunt u tijdens deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Zo’n verzoek stuurt u naar de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. Een beroepschrift en verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Bij het indienen van een beroepschrift of voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd.

 

Inwerkingtreding

De besluiten tot vaststelling treden in werking op de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Als binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan dan treden de besluiten nog niet in werking. De voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak moet dan eerst uitspraak doen over de voorlopige voorziening.

 

Nadere inlichtingen zijn verkrijgbaar bij de heer K. van Gorp van het team planvorming, telefoon 14 0115 (vanuit het buitenland 0031 115 455 000).

 

Terneuzen, 14 juni 2017

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen,

De burgemeester, J.A.H. Lonink

De secretaris, F.M.L. Lauret RA

Naar boven