WET RUIMTELIJKE ORDENING

Logo Westvoorne

Ontwerpbestemmingsplan Landgoed Drenkeling, Wonen in het park – 1e fase

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Landgoed Drenkeling, Wonen in het park – 1e fase’ met ingang van 15 juni 2017 gedurende zes weken ter inzage ligt.

U kunt de stukken downloaden van de website www.westvoorne.nl onder het kopje ‘bestemmingsplannen’. Ook is het plan in te zien via de website RO-Online: www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0614.1210bpDRENKFASE1-0010. Tot slot zijn de stukken in papieren vorm in te zien in het gemeentehuis, Raadhuislaan 6 in Rockanje.

Plangebied en doel bestemmingsplan

Het plangebied van dit bestemmingsplan ligt in polder De Drenkeling, aan de noordzijde van Rockanje. Het plangebied wordt in het zuiden begrensd door de woonpercelen aan de Zeeweg en in het westen door de woonpercelen aan de Vestalaan en de Vestahof. Het noordelijk deel van het plangebied reikt tot aan de bebouwde percelen aan de Korteweg. In het oosten grenst het plangebied aan sportpark De Drenkeling.

Binnen dit gebied wordt de eerste fase van Landgoed Drenkeling mogelijk gemaakt. Binnen dit gebied worden twee woongebieden mogelijk gemaakt: De Lange Stallen, grenzend aan de achterzijde van de woonpercelen aan de Zeeweg en de Vestalaan, en De Erven op de gronden ten noordoosten daarvan. Deze deelgebieden worden gescheiden door De Beemd: een parkachtige zone waar ruimte is voor groen en speelgelegenheid. In deze eerste fase wordt daarnaast een deel van de centrale groen- en waterstructuur in Landgoed Drenkeling (de parkvijver en parkweide) aangelegd en wordt ruimte geboden aan een tijdelijke bomenbank.

In navolging op het voorontwerp bestemmingsplan, wordt nu het ontwerp bestemmingsplan gepubliceerd. Hierin zijn, mede naar aanleiding van inspraak op en vooroverleg over het voorontwerp, verschillende aanpassingen doorgevoerd.

Indienen reacties

Tijdens de bovengenoemde termijn kan door een ieder een zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan worden ingediend. Schriftelijke reacties kunt u richten aan de gemeenteraad van Westvoorne, Postbus 550, 3235 ZH Rockanje. Voor het mondeling indienen van reacties kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar. U kunt hiervoor contact opnemen met het Servicepunt Westvoorne, via telefoonnummer 14 0181.

Rockanje, 14 juni

Burgemeester en wethouders van Westvoorne

de secretaris, Rob Beek

de burgemeester, Peter de Jong

Naar boven