Voorontwerp bestemmingsplan “Leisuregebied Binnentuin”

Logo Rucphen

Voorbereiding ruimtelijk plan

 

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders van Rucphen bekend dat het voorontwerp van het bestemmingsplan “Leisuregebied Binnentuin”ter inzage ligt.

Inhoud in het kort

Het bestemmingsplan “Leisuregebied Binnentuin” zal de realisatie van de plannen voor de invulling van de Binnentuin in planologische zin mogelijk maken. De Binnentuin is gelegen tussen Rucphen en St. Willebrord ten noorden van de Kozijnenhoek. In het bestemmingsplan zijn nieuwe sport-, recreatie- en leisurevoorzieningen opgenomen naastde bestaande voorzieningen. Het voorliggende bestemmingsplan biedt een actuele planologische regeling met ruimte voor nieuwe voorzieningen.

Terinzagelegging

Het voorontwerp bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 19 januari 2017 gedurende een termijn van zes weken tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. Daarnaast is het bestemmingsplan digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening, op http://www.ruimtelijkeplannen.nl (http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0840.5000M0001-VO01) 

Inspraak en overleg

Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder omtrent het voorontwerp schriftelijk of mondeling een gemotiveerde inspraakreactie indienen. Schriftelijke reacties dient u te richten aan het college van burgemeester en wethouders van Rucphen, postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Degene die een mondelinge reactie wil geven, kan dat doen na het maken van een afspraak (0165-349768).

De voor dit bestemmingsplan van belang zijnde onafhankelijke instanties worden in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen.

 

Inloopavond

Op dinsdag 7 februari 2017 wordt van 19:00 tot 20:30 uur een inloopavond gehouden in het gemeentehuis Rucphen, Binnentuin 1. Daarbij wordt aan belangstellenden een toelichting op het plan verstrekt. Tevens zal een overzicht worden gegeven van de procedurele aspecten. Omdat het om een inloopbijeenkomst gaat, kunt u zelf bepalen hoe laat u de bijeenkomst bezoekt tussen 19:00 en 20:30 uur. Aanmelden is dus niet nodig.

 

Vooruitblik procedure

Nadat de inspraak- en overlegprocedure is afgelopen, behandelt het college de eventueel ingekomen reacties. Als het nodig is, wordt het plan hierop aangepast. Alle reacties worden in ieder geval schriftelijk beantwoord. Daarna wordt een beslissing genomen of het bestemmingsplan als ontwerp ter inzage wordt gelegd. Wordt daartoe besloten, dan heeft eenieder de gelegenheid om formeel een zienswijze in te brengen tegen het ontwerp bestemmingsplan. Na de zienswijzenperiode neemt de gemeenteraad een besluit omtrent vaststelling van het ontwerp bestemmingsplan. Na de vaststelling van het bestemmingsplan kan uiteindelijk nog beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Inzage

U kunt dit plan direct inzien via Ruimtelijkeplannen.nl. Een rechtstreekse link naar het plan vindt u in bovenstaande tekst. U kunt het plan ook inzien bij de gemeente tijdens openingstijden.

Naar boven