Projectafwijkingsbesluiten besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder‘Kavel 22’Prijsseweg, voorzieningenstrook ParijschCulemborg

Logo Culemborg

Burgemeester en wethouders van Culemborg maken bekend dat met toepassing van artikel 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht medewerking wordt verleend aan de mogelijkheid om één woning op kavel 22 aan de Prijsseweg te bouwen. De kavel is gelegen op de hoek Prijsseweg/Ottersingel, naast Prijsseweg 99, in de voorzieningenstrook van de wijk Parijsch te Culemborg.

P rojectafwijkingsbesluit

Het projectafwijkingsbesluit geeft een planologisch kader voor de bouw van één woning vooruitlopend op de omgevingsvergunning. De kavel is gelegen in het bestemmingsplan ‘Culemborg West’. De bestemming ‘wonen’ is op deze kavel van toepassing, maar het bouwvlak ontbreekt. Middels de ruimtelijke onderbouwing wordt bebouwing (één woning) toegestaan.

B esluit hogere grenswaarden Wet Geluidhinder De geluidsbelasting op de gevel van de te bouwen woning ligt boven de voorkeurswaarde van 48 dB, maar onder de maximaal toelaatbare waarde van 63 dB, namelijk maximaal 50 dB. Om de bouw van de woning mogelijk te maken, is een ontheffing op grond van de Wet Geluidhinder vereist.

Ter inzage legging Het projectafwijkingsbesluit, het besluit hogere grenswaarden en de bijbehorende stukken liggen vanaf vrijdag 20 januari tot en met donderdag 2 maart 2017, voor een periode van zes weken ter inzage tijdens openingstijden op het Stadskantoor, Ridderstraat 250 te Culemborg.

De stukken zijn ook digitaal te raadplegen op www.culemborg.nl, onder 'wonen en leven', 'bestemmingsplannen' en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0216.PBKavel22Parijsch-VG01

Beroepschrift projectafwijkingsbesluit

Belanghebbenden die ten aanzien van het ontwerpbesluit tijdig zienswijzen hebben ingediend, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij met betrekking tot het ontwerpbesluit niet tijdig een zienswijze hebben ingebracht, kunnen gedurende de termijn van inzage tegen dit besluit een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. De indiener van een beroepschrift kan, als onverwijlde spoed dat gelet op de betrokken belangen vereist, ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van voornoemde sector.

Beroepsschrift besluit hogere grenswaarden

Belanghebbenden die ten aanzien van het ontwerpbesluit tijdig zienswijzen hebben ingediend, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij met betrekking tot het ontwerpbesluit niet tijdig een zienswijze hebben ingebracht, kunnen gedurende de termijn van inzage tegen het besluit hogere grenswaarden een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De indiener van een beroepschrift kan, als onverwijlde spoed dat gelet op de betrokken belangen vereist, ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Het projectafwijkingsbesluit en het besluit hogere grenswaarden treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijnen zijn verstreken. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Culemborg, 18 januari 2017

Burgemeester en wethouders van Culemborg

Naar boven