Ontwerpbestemmingsplan Camping de Kreek niet vastgesteld

Logo Oud-Beijerland

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 6 juni 2017 heeft besloten om het ontwerpbestemmingsplan Camping de Kreek, zoals dat met ingang van 18 februari 2017 gedurende 6 weken ter inzage heeft gelegen, uit procedure te nemen.

Ontwerpbestemmingsplan Camping de Kreek

Het bestemmingsplan bevatte o.a. de juridisch-planologische regeling voor de bestaande Camping de Kreek aan de Zinkweg 182A (incl. bedrijfswoning), de naastgelegen woning aan de Zinkweg 182 en tot slot een deel van de leidingenstrook direct ten noorden en zuiden van de camping. Op basis van het ontwerpbestemmingsplan mochten ter plaatse van de camping maximaal 61 standplaatsen voor stacaravans plus één bedrijfswoning worden gerealiseerd. Permanente bewoning van de stacaravans was niet toegestaan.

Vervolgproces

Naar aanleiding van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan is gebleken dat de aanwezige informatie omtrent de verblijf- en leefsituatie op de camping onvoldoende was om een zorgvuldig besluit inzake de vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan te kunnen nemen. Besloten is dan ook om het ontwerpbestemmingsplan uit procedure te nemen en nader onderzoek te doen op een aantal onderdelen. Op basis van de uitkomsten van dit nader onderzoek zal worden beoordeeld of er aanleiding is om het ontwerpbestemmingsplan (en het bijbehorende concept-handhavingsplan) aan te passen. Vervolgens zal opnieuw een ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd.

Inzage

Met ingang van maandag 12 juni 2017 ligt het raadsbesluit met bijbehorende stukken gedurende de beroepstermijn ter inzage.

U kunt deze stukken inzien op het gemeentehuis aan de W. van Vlietstraat 6 te Oud-Beijerland. Het gemeentehuis is van maandag tot en met donderdag dagelijks geopend van 8.30 uur tot 16.30 uur, op dinsdag zijn wij geopend van 8.30 uur tot 20.00 uur en op vrijdag zijn wij geopend van 8.30 uur tot 13.00 uur. De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten).

 

Beroep

Tegen het besluit staat rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan met ingang van dinsdag 13 juni 2017 gedurende 6 weken door belanghebbenden worden ingesteld. Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland

9 juni 2017

Naar boven