Regeling van de Minister van Buitenlandse Zaken van 9 juni 2017, nr. MinBuZa-2017.733616, tot verlenging van de werkingsduur van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006

De Minister van Buitenlandse Zaken;

Gelet op de artikelen 2 en 3 van het Subsidiebesluit Ministerie van Buitenlandse Zaken;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 11.2 van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006 wordt ‘1 juli 2017’ vervangen door: 1 juli 2022.

ARTIKEL II

Het vervallen van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006 op grond van artikel 11.2 van die regeling, zoals luidend na totstandkoming van deze regeling, heeft geen gevolgen voor:

  • a. beleidsregels en subsidieplafonds voor de toepassing van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006, vastgesteld voor 1 juli 2022.

  • b. subsidies, verstrekt voor 1 juli 2022.

ARTIKEL III

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Buitenlandse Zaken, A.G. Koenders

TOELICHTING

Ingevolge artikel 24a, tweede lid, van de Comptabiliteitswet 2001 bevatten subsidieregelingen van het Rijk een vervaldatum.

De Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006 vervalt met ingang van 1 juli 2017. Deze regeling vormt de grondslag voor alle subsidies die door het ministerie worden verstrekt.

Aangezien de regeling een onmisbaar deel uitmaakt van de departementale subsidieregelgeving en het van belang is dat ook in de periode na 1 juli 2017 de mogelijkheid blijft bestaan tot het subsidiëren van maatschappelijke initiatieven die een bijdrage leveren aan het realiseren van de beleidsdoelstellingen op het terrein van buitenlandse zaken, buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking, is het aangewezen om de regeling te verlengen.

De onderhavige regeling strekt daartoe.

De Minister van Buitenlandse Zaken, A.G. Koenders

Naar boven