Bestemmingsplan Statenkwartier (ex artikel 6:19 Awb)  gewijzigd vastgesteld

Logo 's-Gravenhage

Inleiding

De gemeenteraad heeft op 14 april 2016 het bestemmingsplan Statenkwartier vastgesteld. Na vaststelling van het bestemmingsplan is geconstateerd dat bij de actualisatie van dit bestemmingsplan voor een belangrijk deel van het plangebied abusievelijk hogere goot- en bouwhoogten op de plankaart zijn opgenomen, waardoor bouwplannen mogelijk worden die hoger zijn dan de huidige bebouwing. Dit is in strijd met de bedoelde conserverende werking van het bestemmingsplan.

Om dit te repareren is door middel van een herstelbesluit ex artikel 6:19 Awb, het ontwerp-bestemmingsplan Statenkwartier opgesteld en ter inzage gelegd. Het herstelbesluit betreft uitsluitend een aanpassing van de goot- en/of bouwhoogtes op de verbeelding. Uitzondering hierop vormt de Eisenhowerlaan 126-128, omdat hier niet de hoogte is aangepast, maar de stedenbouwkundige onderbouwing in de toelichting.

Vastgesteld

De gemeenteraad heeft bij besluit van 18 mei 2017 het bestemmingsplan Statenkwartier (ex artikel 6:19 Awb)  gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het op 14 april 2016 vastgestelde bestemmingsplan.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan Statenkwartier wordt op 8 juni 2017 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

- in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl waar het bestemmingsplan Statenkwartier te vinden is onder planID: NL.IMRO.0518.BP0260DStatenkwar-53VA;

- op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen onder Bestemmingsplannen > stadsdeel Scheveningen > Statenkwartier (ex artikel 6:19 Awb);

- digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdagavond ook alleen op afspraak van 16.00 tot 20.00 uur).

Beroepsmogelijkheid

Van 9 juni tot en met 20 juli 2017 kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden: 

- die tijdig hun zienswijze tegen het ontwerp van het herstelbesluit ex artikel 6:19 Awb van het bestemmingsplan Statenkwartier hebben ingediend;

- die bezwaar hebben tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp van het herstelbesluit ex artikel 6:19 Awb van het bestemmingsplan Statenkwartier. De wijzigingen zijn terug te vinden in het onderdeel ‘Staat van wijzigingen’ van het raadsvoorstel/-besluit RIS 296831;

- aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp van het herstelbesluit ex artikel 6:19 Awb van het bestemmingsplan Statenkwartier bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 21 juli 2017, tenzij gedurende bovengenoemde termijn naast het indienen van een beroep een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als dat het geval is, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven