Vaststelling bestemmingsplan “Overflow-parkeerterrein Van der Valk hotel Vianen”

Logo Vianen

Burgemeester en wethouders van Vianen maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 7 juni 2017 gedurende zes weken ter inzage liggen:

  • -

    het op 23 mei 2017 door de raad vastgestelde bestemmingsplan “Overflow-parkeerterrein Van der Valk hotel Vianen”;

  • -

    de omgevingsvergunning voor de aanleg van het parkeerterrein.

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen.

Plangebied en doelstelling

Het bestemmingsplangebied is gelegen aan de rand van de bebouwde kom van Vianen in de directe nabijheid van de Rijksweg A2. Het wordt ontsloten via de Don Velascodreef. De locatie voor het beoogde overflow-parkeerterrein ligt aan de overzijde van de Don Velascodreef. Het terrein waar de overflow is gepland, is momenteel niet bebouwd en is in gebruik als opslagplaats. Het doel van het nieuw te ontwikkelen overflow-parkeerterrein is parkeerruimte bieden aan 102 plekken, zodat de bestaande parkeerproblematiek, waarbij bij piekmomenten langs de weg wordt geparkeerd, wordt opgelost.

De besluiten kunnen vanaf woensdag 7 juni tot en met dinsdag 18 juli 2017 tijdens kantooruren worden ingezien. Het bestemmingsplan is ook digitaal raadpleegbaar op internet via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale identificatienummer van het vastgestelde bestemmingsplan is: NL.IMRO.0620.bp0030-VG01.

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt of die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze kenbaar te maken kan op grond van artikel 8.2 van de Wet op de ruimtelijke ordening gedurende de termijn van ter inzage ligging beroep instellen en een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ingevolge artikel 3.8, vijfde lid van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Indien echter bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan als bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, treedt het besluit pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Naar boven