Kennisgeving Inpassingsplan Brug Ouderkerk en besluit vaststellen hogere waarden

Logo Noord-Holland

Provinciale Staten van Noord-Holland hebben bij besluit van 29 mei 2017 het Provinciaal Inpassingsplan Brug Ouderkerk (verder: het PIP) vastgesteld. Het PIP is onder andere, naar aanleiding van een aantal ingediende zienswijzen, op ondergeschikte delen gewijzigd vastgesteld ten opzichte van de ontwerpversie. In de bij de stukken horende Nota van Beantwoording is toegelicht welke wijzigingen zijn doorgevoerd en in hoeverre eerder ingediende zienswijzen op de ontwerpversie van het PIP aanleiding hebben gegeven tot wijziging van het PIP. Het PIP ligt op grond van afdeling 3:4 Algemene wet bestuursrecht en art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening van donderdag 8 juni 2017 tot en met woensdag 19 juli 2017 voor een ieder ter inzage.

Brug Ouderkerk

De huidige brug in Ouderkerk aan de Amstel komt aan het einde van de technische levensduur en kan de huidige verkeersstromen niet langer goed verwerken. Daarom hebben in 2012 de provincie Noord-Holland, de gemeente Amstelveen, de gemeente Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam een voorkeur uitgesproken voor een nieuwe en bredere brug. Hierdoor kan de toenemende verkeersstoom vlot en veilig worden afgewikkeld. Bovendien is de huidige verkeerskundige situatie in de directe omgeving van de brug niet optimaal. Aan zowel de oost- als westzijde van de brug zijn de kruispunten overbelast. Dit leidt tot knelpunten op het gebied van doorstroming en verkeersveiligheid. Onderdeel van het project is de herinrichting van de N522 aan beide kanten van de brug. Het huidige kruispunt van de N522 met Amsteldijk Noord/Amstelzijde verdwijnt op de huidige locatie en wordt meer naar het westen aangesloten op de nieuw aan te leggen verbindingsweg en de gemeentelijke weg naar Amstelslag. Door het realiseren van deze verbeteringen wordt de situatie voor alle weggebruikers veiliger en prettiger en komt er een brug die weer jarenlang mee kan.

 

Wijzigingen PIP ten opzichte van het Ontwerp PIP

De zienswijzen geven aanleiding voor een beperkte en ondergeschikte aanpassingen in het PIP ten opzichte van het ontwerp PIP.

Naast de wijzigingen die uit de zienswijzen voortvloeien, zijn enkele ambtshalve wijzigingen ten opzichte van het ontwerp PIP doorgevoerd. Voor informatie over de wijzigingen wordt verwezen naar de Nota van Beantwoording die bij de stukken ter inzage ligt.

 

Besluit hogere waarden (Wet geluidhinder)

Bij de vaststelling van het PIP dient de Wet geluidhinder in acht te worden genomen. Er is daarom onderzoek gedaan naar de geluidbelasting op geluidgevoelige bestemmingen. Uit dit onderzoek blijkt dat op een aantal adressen sprake is van een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben hogere waarden vastgesteld voor de volgende adressen: Amsteldijk Noord 1-C, Amsteldijk Noord 2, Amsteldijk Noord 3, Amsteldijk Noord 4, Amsteldijk Noord 5, Amsteldijk Noord 6, Amsteldijk Noord 7, Amstelzijde 81, Hoger Einde Noord 29 en Hoger Einde Noord 30. Deze belanghebbenden zijn persoonlijk geïnformeerd.

 

U kunt de besluiten inzien

Het PIP, het besluit hogere waarden en de overige stukken, liggen vanaf 8 juni 2017 ter inzage bij het Noord-Hollands Archief van de Provincie Noord-Holland, Kleine Houtweg 18 te Haarlem. Uitsluitend op afspraak via nummer 023-514 4440.

Gemeentehuis Ouder Amstel, Vondelstraat 1, 1191 BD Ouderkerk aan de Amstel

Raadhuis Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1, 1182 JR Amstelveen

Voor de actuele openingstijden van het Gemeentehuis van Amstelveen en het Gemeentehuis van

Ouder-Amstel verwijzen wij u naar de websites: www. amstelveen.nl en www.ouder-amstel.nl.

 

 

Vanaf 8 juni 2017 zijn de stukken ook digitaal in te zien op:

Op www.ruimtelijkeplannen.nl: NL.IMRO.9927.IPBRUGOKRK2016-VG01.

Op www.noord-holland.nl/web/Digitaal-loket/Inspraak/Terinzageleggingen.htm

 

Hoe kunt u reageren?

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van ter visie ligging beroep instellen tegen het door Provinciale Staten genomen besluit tot vaststelling van het PIP.

Belanghebbenden zijn diegenen die:

tijdig zijn of haar zienswijzen tegen het ontwerp PIP kenbaar hebben gemaakt;

of die kunnen aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerp PIP kenbaar te maken;

Voorts kan een ieder beroep instellen tegen de door Provinciale Staten vastgestelde wijzigingen ten opzichte van het ontwerp PIP.

 

Besluit Hogere waarden

Het besluit hogere waarden is verzonden op 24 mei 2017. Belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerpbesluit hebben ingediend kunnen gedurende een termijn van zes weken na verzending tegen het besluit hogere waarden Wet geluidhinder Brug Ouderkerk in beroep komen. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend, kunnen ook beroep instellen.

 

Zowel het beroep tegen het PIP als tegen het besluit hogere waarden, moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep. Meer informatie hierover staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

 

Het is daarnaast mogelijk om, gelijktijdig met het indienen van het beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit verzoek om voorlopige voorziening moet apart worden ingediend.

 

Wat gebeurt er daarna?

Het inpassingsplan treedt op grond van artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening, daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan treedt het inpassingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Zowel voor het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Crisis- en Herstelwet

Op het PIP is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dat betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De CHW is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

 

 

Naar boven