Kennisgeving terinzagelegging ontwerpbesluit wijziging codes gas (conversietaak), de ACM

Zaaknummer: 14.1108.52.1.01

  • 1. De Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) legt vanaf vandaag het ontwerpbesluit over de conversietaak ter inzage. Het gaat hier om een vervolgprocedure naar aanleiding van een beslissing op het bezwaar van Gasunie Transport Services tegen het eerder buiten behandeling stellen van het desbetreffende codewijzigingsvoorstel. Het ontwerpbesluit en andere stukken zijn gepubliceerd op de internetpagina van de ACM: www.acm.nl. Tevens liggen het ontwerpbesluit en andere stukken ter inzage op het kantoor van de ACM.

  • 2. Dit ontwerpbesluit regelt in de Transportcode gas LNB de voorwaarden met betrekking tot de wijze waarop de netbeheerder van het landelijk gastransportnet uitvoering geeft aan de hem op grond van artikel 10a, eerste lid, aanhef en onderdeel p, van de Gaswet opgedragen taak. Deze taak behelst het op verzoek van een afnemer gas dat door die afnemer wordt ingevoed met gebruikmaking van het gastransportnet, te bewerken, behandelen of te mengen teneinde te voldoen aan de afleverspecificaties (de conversietaak). Voorts worden in de Tarievencode gas de tariefstructuren geregeld voor deze taak.

  • 3. De ACM past een aan de uniforme openbare voorbereidingsprocedure verwante procedure toe. Belanghebbenden kunnen tegen het besluit beroep instellen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

  • 4. Het ontwerpbesluit ligt ter inzage voor een periode van zes weken. Deze periode van zes weken start met ingang van de dag waarop het ontwerpbesluit ter inzage is gelegd. In deze periode kunnen belanghebbenden naar keuze schriftelijk of mondeling hun zienswijze over het ontwerpbesluit bij de ACM indienen. De laatste dag waarop u uw schriftelijke zienswijze kunt indienen is 21 juli 2017.

  • 5. Schriftelijke zienswijzen moeten per post worden gestuurd aan de Autoriteit Consument en Markt, Directie Juridische Zaken, postbus 16326, 2500 BH, Den Haag. U wordt verzocht daarbij het bovengenoemde zaaknummer te vermelden.

  • 6. Op 18 juli 2017 vindt van 13:00 tot 15:00 een hoorzitting plaats ten kantore van de ACM. Indien u hierbij aanwezig wilt zijn, dan kunt u zich tot en met 13 juli 2017 aanmelden via het secretariaat van het team Markten en Regulering van de Directie Juridische Zaken van de ACM (secretariaat.DJZMR@acm.nl). Voor het inzien van het ontwerpbesluit en andere stukken bij de ACM kunt u een afspraak maken met het secretariaat van het team Markten en Regulering van de Directie Juridische Zaken van de ACM, via e-mail secretariaat.DJZMR@acm.nl, of telefoon 070-7222313.

Naar boven