Ontwerpbestemmingsplan 1e herziening Bestemmingsplan Amstelstation e.o.

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 12 Woningwet het volgende bekend.

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 30 mei 2017 het ontwerpbestemmingsplan “1e herziening Bestemmingsplan Amstelstation e.o.” en de “gewijzigde beeldkwaliteitsparagraaf omgeving Amstelstation t.b.v. 1e herziening Bestemmingsplan Amstelstation e.o” vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan en gewijzigde beeldkwaliteitsparagraaf

Het ontwerpbestemmingsplan en de gewijzigde beeldkwaliteitsparagraaf omgeving beogen het toetsingskader voor omgevingsvergunningverlening te actualiseren. Er worden geen nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Het plangebied van het ontwerp bestemmingsplan ten behoeve van de herziening ziet op twee delen die als volgt globaal begrensd worden:

  • de Julianalaan (westzijde), Hugo de Vrieslaan (zuidzijde) en Bertrand Russellstraat (oostzijde) en;

  • de fietsparkeerkelder en bijbehorende onderbouw aan de noordzijde en westzijde van het

    Amstelstation (Julianaplein) die is gesneden op de projectie van de onderbouw.

De wijziging van de beeldkwaliteitsparagraaf betreft het schrappen van twee zinsneden.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan en de gewijzigde beeldkwaliteitsparagraaf met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 8 juni 2017 gedurende een periode van 6 weken ter inzage op het stadsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is: NL.IMRO.0363.M1703BPGST-OW01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam, naar keuze schriftelijk (waar de voorkeur naar uitgaat) of mondeling maar niet per email, met vermelding van het onderwerp: “zienswijze 1e herziening bestemmingsplan Amstelstation e.o.”.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: Ruimte & Duurzaamheid, t.a.v. dhr. mr. ing. J. de Rijke, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kan contact worden opgenomen met de heer J. de Rijke, Ruimte & Duurzaamheid, telefoonnummer 14 020.

 

Amsterdam, 7 juni 2017

burgemeester en wethouders

mr. A.H.P. van Gils

secretaris

mr. E.E. van der Laan

burgemeester

Naar boven