Ontwerp-wegenlegger gemeente Bergen L.

Logo Bergen (L)

Burgemeester en wethouders hebben de nieuwe ontwerp-wegenlegger opgemaakt. De huidige wegenlegger is van 1986 en is niet meer actueel. De Wegenwet en het bijbehorende Wegenleggerbesluit bepalen dat iedere gemeente zo’n wegenlegger moet hebben.

In de (ontwerp)wegenlegger staat een overzicht van alle wegen en fietspaden buiten de bebouwde kom in de gemeente Bergen. Bij elke weg of fietspad staat welke wegen openbaar zijn en wie er voor het onderhoud verantwoordelijk is en welke beperkingen er eventueel zijn aan het gebruik van de weg/het fietspad.

Inzage

De ontwerp-wegenlegger ligt vanaf 12 juni 2017 tot 24 juli 2017 ter inzage. U kunt de stukken zonder afspraak inzien tijdens de openingstijden van het Klant Contact Centrum. U kunt de concept-wegenlegger ook op de website www.bergen.nl inzien.

Zienswijze indienen

Tijdens de inzageperiode kunt u uw zienswijze indienen. Kiest u voor een schriftelijke zienswijze, stuurt u deze dan aan het college van B&W, Postbus 140, 5854 ZJ Bergen, Uw zienswijze kan ook per mail naar info@bergen.nl. Geeft u in beide gevallen als onderwerp aan ‘zienswijzen wegenlegger’. Kiest u voor een mondelinge zienswijze, dan kunt u hiervoor een afspraak maken via het Klant Contact Centrum, (0485) 34 83 83. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen stelt uiteindelijk de gemeenteraad de wegenlegger definitief vast. Hiervan volgt opnieuw een publicatie in onder andere 1Bergen.

Meer weten?

Als u vragen heeft over de ontwerp-wegenlegger, kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum, (0485) 34 83 83 of info@bergen.nl.

Naar boven