Bestemmingsplan ‘Winschoten - Centrum'

Logo Oldambt

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt maakt bekend dat het bestemmingsplan ‘Winschoten - Centrum’ gewijzigd is vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt van 9 juni 2017 tot en met 20 juli 2017 ter inzage.

 

Bestemmingsplan ‘Winschoten – Centrum’

Het geldende bestemmingsplan ‘Winschoten – Centrum’ dateert van juni 2009 en is inmiddels 8 jaar oud. In 2011 is er een Centrumvisie vastgesteld door de gemeenteraad. Deze Centrumvisie gaf al een ander beeld van en voor met name het centrum van Winschoten dan het kort daarvoor vastgestelde bestemmingsplan.

In 2013 is gestart met het Actieprogramma Versterking Binnenstad Winschoten welke beoogde een versterking en verhoging van de kwaliteit van het centrum van Winschoten. Dit heeft geleid tot veel ruimtelijke wijzigingen, onder andere door transformatie van panden naar wonen en dienstverlening en sloop van andere panden.

Dit nieuwe bestemmingsplan ‘Winschoten – Centrum’ is daarvan de planologische vertaling.

 

De gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan betreft vooral ambtelijke wijzigingen ten aanzien van de regels, met name de begripsomschrijvingen.. Deze zijn door vertaald in de toelichting en verbeelding.

 

De ingediende zienswijzen hebben op enkel punt er toe geleid dat er eveneens wijzigingen zijn vastgesteld..

 

Het bestemmingsplan is digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt het plan raadplegen door bij het tabblad ID de plancode in te vullen. De plancode van het plan is: NL.IMRO.1895.02BP3005-0401. 

 

Ter inzage:

De stukken kunnen worden bekeken in het gemeentehuis van Oldambt, Johan Modastraat 6 te Winschoten op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur. Tevens kan een mondelinge toelichting worden verkregen.

 

Beroep:

Er bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid om gedurende 6 weken vanaf de datum van terinzagelegging beroep tegen de bestemmingsplannen in te stellen bij de Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Belanghebbenden zijn degenen die een zienswijze tegen het betreffende ontwerp bestemmingsplan hebben ingediend en diegenen die kunnen aantonen dat ze redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om te reageren op het ontwerpplan. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

Ook kan een ieder die bezwaar heeft tegen de bij de vaststelling aangenomen wijzigingen hier tegen beroep instellen bij de Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

De bestemmingsplannen treden na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling. Dan treedt het betreffende plan in ieder geval niet eerder in werking dan nadat een beslissing op dat verzoek is genomen.

 

Winschoten, 7 juni 2017

Naar boven