Ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Helmond – Horst 27 (hockeyclub)” en

Logo Helmond

voornemen verzoek wijziging begrenzing Natuur Netwerk Brabant (NNB) in de provinciale Verordening ruimte 2014.

Burgemeester en wethouders van Helmond maken bekend, dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Helmond – Horst 27 (hockeyclub)”, met ingang van 8 juni 2017 zes weken door een ieder kan worden ingezien.

Het betreft de uitbreiding ten noorden van het huidige hockeycomplex, gelegen aan de Horst 27, met o.a. de aanleg van hockeyvelden, clubhuis, waterbassin, parkeerterrein, ecologische verbindingszone en natuurcompensatie.

Burgemeester en wethouders van Helmond maken tevens bekend d at zij, op grond van het bepaal de in artikel 5.5 van de “Verordening ruimte 2014” van de Provincie Noord-Brabant, voornemens zijn om Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant te verzoeken om aanpassing van de grens van het Natuur Netwerk Brabant (NNB), betrekking hebbend op dit bestemmingsplan. Op de bij het ontwerpbestemmingsplan behorende verbeelding is dit als volgt aangeduid:

‘overige zone - in verordening ruimte te verwijderen NNB' en 'overige zone - in verordening ruimte toe te voegen NNB'.

Inzage plan

U kunt het plan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.helmond.nl/bestemmingsplannen. De identificatiecode is NL.IMRO.0794.0000BP1501564-1000.

Er ligt ook een papieren exemplaar ter inzage in de Stadswinkel, Frans Joseph van Thielpark 1.

Het bekijken van dit exemplaar kan alleen op afspraak, via telefoonnummer 14 04 92 of via www.helmond.nl/afspraak. De digitale versie van www.ruimtelijkeplannen.nl is juridisch bindend.

Zienswijzen

Binnen genoemde termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad tegen het bestemmingsplan en het voornemen van burgemeester en wethouders om Gedeputeerde Staten te verzoeken de begrenzing van het Natuur Netwerk Brabant te wijzigen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad, afdeling O ndernemen en Ontwikkelen, Post bus 950, 5700 AZ Helmond, onder vermelding van: zienswijze bestemmingsplan ‘Buitengebied Helmond – Horst 27 (hockeyclub)’. Mondelinge zienswijzen kunnen op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 12:00 uur telefonisch naar voren worden gebracht door te bellen naar het hiervoor aangewezen telefoonnummer (0492) 70 26 02.

Helmond, 7 juni 2017

Burgemeester en wethouders,

Mevr. P.J.M.G. Blanksma – Van den Heuvel , burgemeester.

mr. drs. A.P.M. Ter Voert , secretaris

Naar boven