Ontwerp bestemmingsplan De Weide

Logo Hoogeveen

Het college van B&W heeft een nieuwe bestemmingsplan voorbereid voor het gebied De Weide. Het plangebied omvat de buurten Kattouw, Kinholt, Trasselt, Schoonvelde-Oost, Schoonvelde-West, Schutlanden Oost en Schutlanden West. Globaal wordt het gebied begrensd door de spoorlijn Zwolle-Groningen aan de noordzijde, de A28 aan de oostzijde en de Hoogeveensche Vaart aan de zuidzijde. Aan de westzijde vormt de bebouwde komgrens van Hoogeveen de grens van het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan zet de bestaande (planologische) situatie voort, geactualiseerd met nieuw beleid inzake bijvoorbeeld archeologie en externe veiligheid. Het bestemmingsplan maakt geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk. Aanleiding voor deze herziening is de wettelijke plicht dat bestemmingsplannen van de gemeente elke 10 jaar geactualiseerd moeten worden.

Inzage

De stukken liggen van 8 juni 2017 tot en met 19 juli 2017 ter inzage bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. U kunt de stukken ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.hoogeveen.nl/Wonen_en_Leven/Bestemmingsplannen.

 Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0118.2016BP9004001-ON02

Reageren

Tijdens de inzagetermijn kunt u uw zienswijze over dit ontwerpplan bij de gemeenteraad indienen. Dit kan schriftelijk via Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen. U kunt ook mondeling uw zienswijze kenbaar maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met Lysbeth Schockman via telefoonnummer 14 0528. Wij maken ingediende zienswijzen openbaar. Wanneer u vindt dat uw zienswijze of een deel daarvan niet openbaar mag worden gemaakt, dan zullen wij die informatie vertrouwelijk behandelen als hierop de weigeringsgronden van de Wet openbaarheid van bestuur van toepassing zijn.

 

Naar boven