Gemeente Haren - Vaststelling bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarden- Stationsgebied Haren Gn

Logo Haren

Burgemeester en wethouders van Haren maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het bestemmingsplan ‘Haren Stationsgebied’ voor iedereen ter inzage ligt. Dit bestemmingsplan is tezamen met het bijbehorende beeldkwaliteitsplan op 29 mei 2017 ongewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad. Tegelijk met het vastgestelde bestemmingsplan ligt, overeenkomstig artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) ook het vastgestelde besluit hogere grenswaarden ter inzage. Dit collegebesluit is op 4 april 2017 genomen.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een (juridische) regeling voor een onderdoorgang die de basis vormt van een nieuw station, meerdere appartementengebouwen, enkele zogenoemde ‘woon-werkkavels’ en een woning in de voormalige apotheek aan de Oude Middelhorst 18 te Haren. Ook wordt het Stationsplein heringericht. Voor dit plan is een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Deze is door de raad vastgesteld als onderdeel van de Welstandsnota. Mede hieraan zullen de uiteindelijke bouwplannen worden getoetst.

Hogere grenswaarden

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de geluidsbelasting, vanwege het spoorweglawaai, hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB(a). Met toepassing van artikel 110a van de Wet geluidhinder hebben burgemeester en wethouders hogere grenswaarden vastgesteld voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting voor de verschillende beoogde woonfuncties in het plangebied.

Procedure

Vanaf donderdag 8 juni 2017 ligt het vastgestelde bestemmingsplan Haren Stationsgebied samen met het besluit hogere grenswaarden en alle bijbehorende stukken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 10 in Haren. Deze stukken kunnen ook worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie: NL.IMRO.0017.BPHS16INBR-VA01) en via de gemeentelijke website www.haren.nl.

Vanaf vrijdag 9 juni 2017 tot en met donderdag 20 juli 2017 kunnen belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad en/of het college kenbaar te maken, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voor de behandeling van een beroepschrift moet griffierecht betaald worden. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar http://raadvanstate.nl/onze_werk-wijze/bestuursrechtspraak, of bel 070 426 44 26. De besluiten van de gemeenteraad en het college van Haren treden in werking na afloop van de beroepstermijn. Een beroep schorst de werking van een besluit niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, op voornoemd adres. Voor meer informatie over het plan en procedure kunt u contact opnemen met de heer Christian Kuperus, telefoonnummer 14050 of

gemeente@haren.nl.

 

Naar boven