‘9e herziening bestemmingsplan Nieuwleusen 2007, Den Hulst 56-58’

Logo Dalfsen

Burgemeester en wethouders van Dalfsen maken bekend dat:

  • 1.

    De gemeenteraad van Dalfsen, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, de ‘9e herziening bestemmingsplan Nieuwleusen 2007, Den Hulst 56-58’

  • 2.

    Zij op 11 april 2017 Hogere grenswaarden als bedoeld in de Wet geluidhinder voor de op te richten woningen aan de Den Hulst 56 en 58 hebben vastgesteld. Dit omdat de geluidsbelasting van deze woningen boven de voorkeursgrenswaarde van het wegverkeersgeluid liggen.  

Dit bestemmingsplan maakt het realiseren van twee woon-werklocaties mogelijk aan de Den Hulst 56. Ook wordt het mogelijk gemaakt om een bedrijfswoning voor bakkerij Timmer gevestigd op Den Hulst 58 te realiseren. Daarnaast krijgt bakkerij Timmer de mogelijkheid om extra parkeerplaatsen en een terras te realiseren. Daarvoor wordt de voormalige (landschapsontsierende) agrarische bebouwing op het perceel Den Hulst 56 gesloopt.   

Het bestemmingsplan en het besluit Hogere grenswaarden Wet geluidhinder liggen met de bijbehorende stukken van 8 juni 2017 tot en met 20 juli 2017 voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Dalfsen en het servicepunt in Nieuwleusen. U kunt het bestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0148.NNls07hz9-vs01 ook inzien via www.dalfsen.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl. De bestanden zijn beschikbaar op http://ro.dalfsen.nl.   

Instellen beroep

Beroep tegen het besluit instellen kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is gedurende bovengenoemde termijn mogelijk voor belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen. 

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het besluit blijft gelden in de tijd dat uw beroepschrift in behandeling is. Als u dit niet wilt, vanwege spoedeisend belang of omdat het besluit onherstelbare gevolgen heeft voor u, dan kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist. 

Voor zowel de behandeling van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. 

Dalfsen, 7 juni 2017

Burgemeester en wethouders gemeente Dalfsen

Naar boven