Besluit omgevingsvergunning bouw vrijstaande woning Legtersdijk 7 te Aalten

Logo Aalten

Burgemeester en wethouders hebben voor het plan voor de bouw van een vrijstaand woonhuis met bijgebouw aan de Legtersdijk 7 (bij de Legtersdijk 5) in Aalten een omgevingsvergunning verleend.

Dit plan past niet in het geldende bestemmingsplan 'Landelijk Gebied 2015', onder meer omdat deze woning wordt gebouwd op gronden met de (huidige) bestemming Agrarisch. Het college werkt mee aan dit plan en met toepassing van artikel 2.12, lid 1 sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht: afwijken van het bestemmingsplan.

Inzien

Met ingang van donderdag 8 juni 2017 ligt de verleende omgevingsvergunning gedurende zes weken ter inzage. Het plan is te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (plan-idn: NL.IMRO.0197.OV00008). Ook kunt u via www.aalten.nl/omgevingsvergunningen de digitale bestanden van het plan verkrijgen. Daarnaast kunt u het plan tijdens openingstijden inzien in het gemeentekantoor aan de Hofstraat 8 in Aalten.

Beroepschrift

Tegen dit besluit kan binnen zes weken met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd, beroep worden ingesteld door belanghebbenden die:

  • 1.

    tegen het ontwerpbesluit zienswijzen naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    zienswijzen hebben tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbesluit in het definitieve besluit zijn aangebracht;

  • 3.

    aantonen, dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tegen het ontwerpbesluit zienswijzen naar voren te brengen.

In uw beroepschrift vermeldt u in ieder geval: uw naam en adres, de datum waarop u de brief verstuurt, tegen welk besluit u beroep instelt en wat de redenen hiervan zijn; voorzien van uw handtekening. U kunt uw gemotiveerd beroepschrift sturen naar de rechtbank Gelderland locatie Arnhem, team bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat daardoor de werking van het besluit wordt opgeschort. Is er sprake van een spoedeisend belang dan is het, zodra het beroepschrift bij de rechtbank is ingediend, tevens mogelijk om bij de Voorzieningenrechter schriftelijk een voorlopige voorziening aan te vragen, bijvoorbeeld de schorsing van het bestreden besluit. Het postadres van de Voorzieningenrechter is rechtbank Gelderland, Sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum via telefoonnummer (0543) 49 33 33.

   

Naar boven