BEKENDMAKING ONTWERPBESTEMMINGSPLAN Nieuwe Sluis Terneuzen (ARTIKEL 3.8 WET RUIMTELIJKE ORDENING)

Logo Terneuzen

Burgemeester en wethouders van Terneuzen maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Nieuwe Sluis Terneuzen ter inzage wordt gelegd.

Vanaf 2004 is onderzoek gedaan naar de maritieme toegankelijkheid van het Kanaal Gent-Terneuzen. Daaruit is gebleken dat het ontwikkelpotentieel van het kanaal als vaarweg op termijn wordt belemmerd door de afmetingen, beschikbaarheid, betrouwbaarheid en capaciteit van de huidige sluizen bij Terneuzen. Het Kanaal van Gent naar Terneuzen is een levensader voor de Nederlandse en Vlaamse economie. Derhalve is een nieuwe sluis gewenst. Met de komst van deze nieuwe sluis kunnen grotere zeeschepen tot aan de haven van Gent varen door het kanaal Gent - Terneuzen. Ook neemt de capaciteit en beschikbaarheid van de sluizen toe, waardoor de wachttijd voor binnenvaartschepen afneemt. Het bestemmingsplan Nieuwe Sluis Terneuzen is een één-op-één vertaling van het Tracébesluit Nieuwe Sluis Terneuzen.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt ter inzage van donderdag 8 juni 2017 tot en met woensdag 19 juli 2017. De openbare voorbereidingsprocedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht is van toepassing. Het ontwerpbestemmingsplan is te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0715.BPNST01-ON01) en op http://www.terneuzen.nl/Inwoners_Terneuzen/Wonen/Bestemmingsplannen. De stukken kunnen ook (digitaal) worden ingezien bij de publieksbalies in Terneuzen en Axel. Wij vragen u voor het inzien van de stukken een telefonische afspraak te maken via telefoonnummer 14 0115. Op onze website vindt u ook algemene informatie over wat een bestemmingsplan is.

 

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Een zienswijze richt u aan de gemeenteraad van de gemeente Terneuzen, Postbus 35, 4530 AA Terneuzen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze vragen wij u een afspraak te maken. U kunt contact opnemen met de heer M. van der Ploeg van het team Planvorming, telefoon 14 0115. Van een mondelinge zienswijze maken wij een verslag. Een zienswijze kunt u ook per e-mail verzenden aan wro@terneuzen.nl.

Terneuzen, 7 juni 2017

Burgemeester en wethouders van Terneuzen,

De burgemeester, J.A.H. Lonink

De secretaris, F.M.L. Lauret RA

Naar boven