Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘MTS Stol te Grijpskerk’

Logo Zuidhorn

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn maken op grond van artikel 3.8 Wro bekend dat de gemeenteraad op 18 april 2017 het bestemmingsplan ‘MTS Stol te Grijpskerk’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken vanaf 7 juni 2017 zes weken ter inzage.

Achtergrond

Het bestemmingsplan biedt een mogelijkheid om het agrarisch bedrijf, gevestigd aan de Westerhornerweg 18 te Grijpskerk, te verplaatsen naar de overzijde van de Westerhornerweg. Belangrijkste oorzaak van deze verplaatsing is de aanwezigheid van een hogedrukgasleiding op het huidige agrarisch bouwperceel. Deze leiding werkt belemmerend voor een goede agrarische bedrijfsvoering op dit perceel.

Gewijzigde vaststelling

Het vastgestelde bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd. In de vast te stellen versie van het plan is rekening gehouden met (onderzoek naar) trillinghinder, door aan de af te geven omgevingsvergunning een voorwaardelijke verplichting te verbinden.

Bestemmingsplan inzien

U kunt het bestemmingsplan ‘MTS Stol te Grijpskerk’ inzien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis, Hooiweg 9 te Zuidhorn. Op www.zuidhorn.nl/bestemmingsplannen kunt u meer informatie over het bestemmingsplan vinden, het plan raadplegen en de bronbestanden van het plan downloaden. U kunt het bestemmingsplan tevens raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep instellen

Vanaf 8 juni 2017 tot en met 20 juli 2017 kan tegen het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

• Degene die een zienswijze heeft ingediend en belanghebbende is;

• Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken;

• Belanghebbenden, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen een wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen u beroep aantekent en de redenen waarom u beroep instelt. Zo mogelijk moet een kopie van het besluit worden meegezonden. Het beroep kunt u sturen naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag of indienen via het digitaal loket: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet.

Voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 21 juli 2017. Om de werking van het bestemmingsplan (voor het onderdeel waartegen u beroep instelt) te schorsen kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift en er moet sprake zijn van een spoedeisend belang.

Voor het instellen van beroep en het indienen van een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Welzijn: (0594) 50 88 84.

Zuidhorn, 6 juni 2017

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn

Naar boven