Regeling van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu van 6 juni 2017, nr. IENM/BSK-2017/118713, tot wijziging van de Subsidieregeling sanering verkeerslawaai in verband met het verhogen van het subsidieplafond voor 2016

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op artikel 4, tweede lid, van de Kaderwet subsidies I en M en artikel 8, eerste lid, van het Kaderbesluit subsidies I en M,

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 19a van de Subsidieregeling sanering verkeerslawaai wordt als volgt gewijzigd:

1. Het eerste en tweede lid worden vernummerd tot tweede en derde lid.

2. Er wordt een nieuw eerste lid ingevoegd, luidende:

  • 1. Het subsidieplafond voor het tijdvak van 1 januari 2016 tot en met 31 december 2016 wordt vastgesteld op € 18.310.000,00.

3. In het derde lid (nieuw) wordt ‘bedoeld in het eerste lid’ vervangen door: bedoeld in het tweede lid.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 oktober 2017 en werkt terug tot en met 1 januari 2016.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, S.A.M. Dijksma

NOTA VAN TOELICHTING

De Subsidieregeling sanering verkeerslawaai (hierna: de subsidieregeling) bevat regels over het van rijkswege verstrekken van subsidie voor de kosten van maatregelen die worden getroffen in het kader van de sanering van verkeerslawaai, voor zover in deze kosten niet op andere wijze wordt voorzien.

Met deze wijziging van de subsidieregeling wordt met terugwerkende kracht voor de periode van 1 januari 2016 tot en met 31 december 2016 een met € 300.000 verhoogd subsidieplafond vastgesteld. Dit wordt gedaan, omdat het eerder voor 2016 vastgestelde subsidieplafond met € 300.000 is overschreden. Door de terugwerkende kracht is niet langer sprake van het verlenen van subsidie in strijd met artikel 4:25, tweede lid, van de Algemene wet bestuursrecht. Op grond van genoemd artikel dient een subsidie te worden geweigerd voor zover door verstrekking van die subsidie het subsidieplafond zou worden overschreden.

Terugwerkende kracht

Aan de regeling is terugwerkende kracht verleend, omdat alleen langs deze weg een voor 2016 verhoogd subsidieplafond kan worden vastgesteld.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, S.A.M. Dijksma

Naar boven