Vastgesteld bestemmingplan Veluwsekant, Sallandsekant en Het Atelier

Logo Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 8 december 2016 het bestemmingsplan Veluwsekant, Sallandsekant en Het Atelier heeft vastgesteld. Bij de vaststelling zijn enkele wijzigingen ten opzichte van het ontwerp doorgevoerd. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van donderdag 19 januari 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met woensdag 1 maart 2017).

Wat houdt het plan in?

Het plangebied ligt oostelijk in Almere Stad tussen de A6 en de noordelijk grenzende woonwijken Filmwijk, Danswijk en Tussen de Vaarten. Het gaat om de reguliere bedrijventerreinen Veluwsekant en Sallandsekant alsmede het binnenstedelijke bedrijventerrein Het Atelier.

Het plan handhaaft in grote lijnen de bestaande gebruiks- en bouwmogelijkheden. Wel voldoet het plan aan de actuele wetgeving en is de nieuwe regeling globaler van aard. Zo zijn op Sallandsekant naast logistieke nu ook productiegerichte bedrijven toegestaan en is meer functiemenging mogelijk gemaakt op delen van Veluwsekant. Voorts sluit de nieuwe regeling aan op het ten tijde van de vaststelling geldende vestigingsbeleid voor bedrijven en voorzieningen en het actuele detailhandelsbeleid.

Ten tijde van vaststelling van dit bestemmingsplan is nieuw vestigingsbeleid in voorbereiding. De nieuwe Gemeentelijke Visie Werklocaties zal meer flexibiliteit gaan bieden in vestigingsmogelijkheden. Toekomstige initiatieven die niet direct op grond van het bestemmingsplan kunnen worden toegelaten zullen dan in het kader van een omgevingsvergunning worden afgewogen. Een goede ruimtelijke ordening vormt daarbij een randvoorwaarde.

Tegen dit besluit heeft geen reactieve aanwijzing van de provincie en/of het rijk plaatsgevonden.

Tegen het ontwerp bestemmingsplan is binnen de daarvoor geldende termijn 1 zienswijze ingediend. Daarnaast heeft de gemeenteraad bij de vaststelling enkele ambtshalve wijzigingen in het plan aangebracht. Zo ontbrak de milieuzonering op Sallandsekant en zijn verbeteringen doorgevoerd voor wat betreft de ligging van de leidingenstrook en de ondergrondse hoogspanningsleiding met bijbehorende veiligheidszones op de verbeelding. Gelet hierop kunnen belanghebbenden die op tijd een zienswijze omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij hiertoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, beroep instellen. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan kan iedere belanghebbende in deze termijn beroep instellen.

Hoe kunt u reageren?

Van donderdag 19 januari tot en met woensdag 1 maart 2017 kunt u uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage, o.v.v. ‘beroepschrift bestemmingsplan Veluwsekant, Sallandsekant en Het Atelier’. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Voor schorsing van het besluit moet u daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adressering als hierboven). Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Waar kunt u de plannen inzien?

Het papieren bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het stadhuis, Stadhuisplein 1 bij de afdeling Burgerzaken. Vraag naar het betreffende bestemmingsplan bij een van de medewerkers van deze afdeling. U kunt een bestemmingsplan inzien op de volgende tijden:

maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur;

donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via www.almere.nl/afspraak of telefonisch op telefoonnummer 14036.

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BP2LOWY01-vg01 

Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij een van de medewerkers van de afdeling Burgerzaken.

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op:

https://plannen.almere.nl/manifest.asp?PLAN=NL.IMRO.0034.BP2LOWY01-vg01 

 

Naar boven