ONTWERPBESTEMMINGSPLAN ‘Kapellaan 8 Gassel’

Logo Grave

EN ONTWERPBESLUIT HOGERE WAARDE WET GELUIDHINDER

 

Burgemeester en wethouders van Grave maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Kapellaan 8 Gassel’, inclusief het beeldkwaliteitsplan ‘ruimte voor ruimte woning nabij Kapellaan 8 Gassel’ ter inzage wordt gelegd. Het ontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan zijn gewijzigd ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan.

Ook wordt bekendgemaakt dat burgemeester en wethouders ter voldoening aan het bepaalde in artikel 110c van de Wet geluidhinder een ontwerpbesluit voor het vaststellen van een hogere waarde voor zowel de bestaande als de nieuw te bouwen woning aan Kapellaan 8 (5438 NN) ter inzage wordt gelegd.

Aanvullend wordt bekendgemaakt dat burgemeester en wethouders op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, voornemens zijn om bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Kapellaan 8 Gassel’ de raad te adviseren geen exploitatieplan vast te stellen omdat de kosten anderszins zijn verzekerd. Er wordt derhalve geen ontwerp-exploitatieplan ter inzage gelegd.

Het plangebied ligt ter plaatse en ten westen van Kapellaan 8 te Gassel (5437 NN). Het plan maakt het bouwen mogelijk van een vrijstaande woning en het splitsen van het pand in twee woningen aan Kapellaan 8 te Gassel.

Naar aanleiding van de inspraakreactie op het voorontwerpbestemmingsplan en ambtelijke wijzigingen is het plan op diverse punten gewijzigd. Voor een volledig overzicht wordt verwezen naar de nota van inspraak en ambtelijke wijzigingen. De meest ingrijpende wijzigingen zijn:

  • -

    In de regels van het bestemmingsplan is artikel 5.2.1.b gewijzigd: ‘De afstand van bouwwerken tot de weg waaraan wordt gebouwd mag niet minder bedragen dan 9 meter….’.

  • -

    De verbeelding is gewijzigd, het bestemmings- en het bouwvlak is verkleind.

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerp beeldkwaliteitsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van woensdag 7 juni tot en met dinsdag 18 juli 2017. Een uitgeprint exemplaar kan worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.0786.Kapellaan8-ON01.

Gedurende voornoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad en op het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder bij het college van burgemeester en wethouders, beide postbus 7, 5360 AA GRAVE. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met Erna Daanen, afdeling Ontwikkeling, algemeen telefoonnummer 0486-477277. Zienswijzen kunt u niet per e-mail indienen.

Grave, 2 juni 2017

Burgemeester en wethouders van Grave

Naar boven