Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Oude Hoevenseweg 8 Tricht”, gemeente Geldermalsen

Logo Geldermalsen

 

Met inachtneming van het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 Wro en artikel 3:12 Awb ligt met ingang van vrijdag 9 juni 2017 voor zes weken ter inzage het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Oude Hoevenseweg 8 Tricht”.

De beroepstermijn van zes weken eindigt op donderdag 20 juli 2017.

Toelichting op de planstukken:

Door dit bestemmingsplan wordt de huidige agrarische bestemming (bouwperceel) van het perceel Oude Hoevenseweg 8 omgezet in onder meer de bestemming “Gemengd”. Na renovatie, sloop en vervangende nieuwbouw zal het complex een meervoudige functie krijgen. Zo zal het als zorgboerderij de uitvalsbasis zijn voor mensen met een beperking die in de omliggende natuurgebieden gaan werken. Verder zullen in de gebouwen een natuurinformatiecentrum, een landgoedwinkel, een kleinschalige horecavoorziening en een werkplaats komen. Een bestaand bijgebouw zal worden gebruikt voor “bed and breakfast”. Het bestemmingsplan biedt verder ruimte aan de bouw van een kleine schaapskooi.

Voor het gehele toekomstige erf is een beplantingsplan gemaakt waarbij rekening is gehouden met de aanleg van parkeervoorzieningen.

Het bestemmingsplan is op 30 mei 2017 gewijzigd vastgesteld. De aanpassingen komen voort uit een reactie van waterschap Rivierenland. Op verzoek van het waterschap wordt in de toelichting van het bestemmingsplan melding gemaakt van de aanwezige B-watergangen. Verder wordt in de regels van de bestemming “Gemengd” bepaald dat de bebouwing op ten minste 3 meter vanaf de bestemmingsgrens wordt opgericht. Bij de bestemmingen “Agrarisch met waarden- landschapswaarden” en “Gemengd” wordt in de bestemmingsomschrijving de functie “water” toegevoegd. Deze aanpassingen leiden niet tot een verruiming van de bouw- en/of gebruiksmogelijkheden voor de eerder genoemde nieuwe functies.

Raadplegen planstukken:

Het vastgestelde bestemmingsplan kan op afspraak worden ingezien bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt ze via (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl.

Het bestemmingsplan is op de website www.geldermalsen.nl in PDF-vorm te raadplegen (onder: bestemmingsplannen>Bestemmingsplan inzien> bestemmingsplan Oude Hoevenseweg 8 Tricht).

Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op: www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan heeft het planidentificatienummer: NL.IMRO.0236.BUIOudhoevenseweg8-VSG1

Reageren:

Voor de beroepsmogelijkheden tegen het raadsbesluit én het daarbij behorende gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan geldt dat gedurende de beroepstermijn (dus tot en met donderdag 20 juli 2017) de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • 2.

    iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

  • 3.

    iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.

 

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven