Vastgesteld bestemmingsplan Waterwijk 2016

Logo Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van donderdag 24 november 2016 het bestemmingsplan Waterwijk 2016 heeft vastgesteld. Bij de vaststelling zijn één of meer wijzigingen ten opzichte van het ontwerp doorgevoerd. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van donderdag 19 januari 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met woensdag 1 maart 2017).

Wat houdt het plan in?

Het bestemmingsplan heeft betrekking op Waterwijk. Het plan handhaaft in grote lijnen de bestaande gebruiks- en bouwmogelijkheden, waarbij de bouwregels zijn geactualiseerd en actueel beleid is verwerkt in de planregels.

Tegen dit besluit heeft geen reactieve aanwijzing van de provincie en/of het rijk plaatsgevonden.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn binnen de daarvoor geldende termijn zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Daarnaast heeft de gemeenteraad heeft bij de vaststelling ook wijzigingen in het plan aangebracht. Daarom kunnen belanghebbenden die op tijd een zienswijze omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij hiertoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, beroep instellen. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan iedere belanghebbende in deze termijn beroep instellen.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 16 juni tot en met 27 juli 2016 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode is een tweetal zienswijzen ingediend. Deze hadden betrekking op de wijzigingsbevoegdheid van gronden met de dubbelbestemming ‘Leiding – Leidingstrook’ en een dierenartspraktijk aan de Berkelstraat. Beide zienswijzen zijn (gedeeltelijk) overgenomen.

Ambtshalve zijn enkele wijzigingen doorgevoerd om de juridische kwaliteit te verhogen

of als gevolg van gewijzigde inzichten qua regels. De belangrijkste zijn de volgende:

  • 1.

    De parkeerregeling is opgenomen bij de betreffende bestemmingen in plaats van bij de algemene regels zodat deze beter vindbaar en raadpleegbaar is.

  • 2.

    Enkele kleine verbeteringen aan de regels en verbeelding: enkele bestaande carports toegevoegd, een perceel met de bestemming ‘Wonen-1’ gewijzigd naar ‘Maatschappelijk’, enkele bouwvlakken aangepast en twee percelen met de bestemming ‘Gemengd-2’ gewijzigd naar ‘Wonen-1’.

 

Voor een volledig overzicht van de zienswijzen en ambtshalve wijzigingen wordt verwezen

naar de Nota zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Waterwijk 2016.

 

Hoe kunt u reageren?

Van donderdag 19 januari 2017 tot en met woensdag 1 maart 2017 kunt u uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage, o.v.v. beroepschrift bestemmingsplan Waterwijk 2016. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Voor schorsing van het besluit moet u daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adressering als hierboven). Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het stadhuis, Stadhuisplein 1 bij de afdeling Burgerzaken. Vraag naar het bestemmingsplan bij een van de medewerkers van deze afdeling. U kunt een bestemmingsplan inzien op de volgende tijden:

maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur;

donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.

 

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via www.almere.nl/afspraak of telefonisch op telefoonnummer 14036.

 

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure en via de landelijke website

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BP2C04-vg01

Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij een van de medewerkers van de afdeling Burgerzaken.

 

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op:

https://plannen.almere.nl/manifest.asp?PLAN=NL.IMRO.0034.BP2C04-vg01

 

Naar boven