Onherroepelijk bestemmingsplan 'Station Gorinchem, reizigerstunnel'

Logo Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken bekend, dat op woensdag 24 mei 2017 onherroepelijk is geworden:

  • 1.

    het bestemmingsplan ‘Station Gorinchem, reizigerstunnel’, NL.IMRO.0512.BP2016168-4001;

  • 2.

    het besluit om ten behoeve van dit bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Begrenzing en ligging plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan betreft een deel van het stationsgebied van station Gorinchem. Het stationsgebied ligt ten noordwesten van de binnenstad van Gorinchem, aan de Stationsweg. Het stationsgebied wordt omgeven door de Haarwijk, de Gildenwijk, het bedrijventerrein “Schelluinsestraat” en de binnenstad.

 

Inhoud

Prorail heeft voor het stationsgebied een inrichtingsplan opgesteld. Dit plan voorziet in een nieuwe, moderne en voor iedere reiziger toegankelijke reizigerstunnel. Het huidige middenperron wordt opgeheven. Hiervoor in de plaats komt een nieuw zijperron aan de noordzijde van het spoor. Voor de realisatie van het nieuwe perron en de tunnel moet aan de noordzijde ook een aantal rijwielstallingen worden verplaatst. Het bestemmingsplan bevat een realisatietitel voor deze infrastructurele voorzieningen.

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan en het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan zijn digitaal te raadplegen op een landelijke voorziening. Via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?woonplaats=gorinchem ziet u de ruimtelijke plannen van de gemeente Gorinchem. Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de koppen ‘Onherroepelijk’ en ‘Onherroepelijk bestemmingsplan ‘Station Gorinchem, reizigerstunnel’’ staat een rechtstreekse link naar het digitale bestemmingsplan en besluit op de landelijke voorziening.

 

Beroep

Tegen het bestemmingsplan en het besluit is geen beroep ingesteld.

 

Gorinchem, dinsdag 6 juni 2017

Naar boven