Gewijzigd vastgesteld wijzigingsplan ‘Mestsilo’s Rijksweg 5 Berg en Terblijt’  

Logo Valkenburg aan de Geul

Burgemeester en wethouders van Valkenburg aan de Geul maken bekend dat met ingang van 8 juni tot en met 19 juli 2017 voor iedereen het gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan ‘Mestsilo’s Rijksweg 5 Berg en Terblijt’ ter inzage ligt.

Het wijzigingsplan ziet op de locatie Rijksweg 5, 6325 PE te Berg en Terblijt en betreft een uitwerking van de wijzigingsbevoegdheid zoals die is opgenomen in bestemmingsplan ‘Buitengebied Valkenburg aan de Geul 2012’.

Doel van het wijzigingsplan is het bieden van een juridisch - planologisch kader voor de bouw van twee mestsilo’s en een werktuigenberging bij Landbouwbedrijf Cerfontaine B.V. aan de Rijksweg 5 te Berg en Terblijt.

Daarnaast maakt een landschappelijk inpassingsplan onderdeel uit van het wijzigingsplan.

 

Ten opzichte van het ontwerp wijzigingsplan is ambtshalve de een wijziging aangebracht in de planregels om de realisatie van de vereiste landschappelijke inpassing juridisch beter te verankeren.

 

Inzage

U kunt het gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan in elektronische vorm raadplegen op de landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0994.2016WP002-VA01 of via de gemeentelijke website www.valkenburg.nl onder het menu ‘Digitaal loket/Ruimtelijke Plannen’.

 

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschikbaar op het webadres:

http://ro.valkenburg.nl/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0994.2016WP002-VA01 .

 

Het wijzigingsplan kan daarnaast worden ingezien in het gemeentehuis van Valkenburg aan de Geul, Geneindestraat 4 te Valkenburg. Hier kunt u het wijzigingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. Bij verschillen tussen de digitale en de papieren versie van het bestemmingsplan is de digitale versie van het plan bepalend.

Beroep

Tijdens de periode van terinzagelegging kan beroep ingesteld worden door:

- een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze tegen het ontwerp wijzigingsplan kenbaar te maken;

- elke belanghebbende voor zover beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die het college bij de vaststelling van het plan heeft ingebracht in het plan.

Een beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 Den Haag.

Het wijzigingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Degene die beroep heeft ingesteld, kan om een voorlopige voorziening vragen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

 

7 juni 2017

Naar boven