Vaststelling wijzigingsplan Enumatil woningbouwlocatie West A en besluit geen exploitatieplan vaststellen

Logo Leek

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 23 mei 2017 het wijzigingsplan Enumatil woningbouwlocatie West A hebben vastgesteld. Het wijzigingsplan voorziet in de realisering van twee woningen aan de Dorpsstraat aan de westzijde van Enumatil. Het wijzigingsplan Enumatil woningbouwlocatie West A maakt de ontwikkeling van deze geringe dorpsuitbreiding juridisch-planologisch mogelijk.

Eveneens maken zij bekend dat de gemeenteraad op 18 mei 2016 heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen ontwikkeling anderszins is verzekerd.

Het wijzigingsbesluit, inclusief wijzigingsplan en het besluit tot niet vaststellen van een exploitatieplan liggen vanaf 9 juni 2017 gedurende zes weken ter inzage en zijn in te zien tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij het Klantcontactcentrum. Het wijzigingsplan is digitaal te raadplegen via de website van de gemeente (www.leek.nl) en is eveneens op www.ruimtelijkeplannen.nl (plannummer NL.IMRO.0022.WZEN17westA-VA01) te bekijken. De bronbestanden van het plan zijn via de website van de gemeente te verkrijgen.

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan tegen het wijzigingsplan en het besluit tot niet vaststellen van een exploitatieplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor de behandeling van beroep is griffierecht verschuldigd. Beroep kan worden ingesteld door:

- belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend;

- belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen bij het college in te dienen.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven