Vastgestelde bestemmingsplannen

Logo Binnenmaas

Het college van Binnenmaas maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Binnenmaas op 23 mei 2017 de volgende bestemmingsplannen heeft vastgesteld:

- 'Westdijk 87 Mijnsheerenland'. Het bestemmingsplan is opgesteld om de bedrijfsbestemming te veranderen naar een woonbestemming.

- 'Wijk van je leven, deelgebied 3 Puttershoek'. Het bestemmingsplan is opgesteld om een gewijzigd woningbouwprogramma mogelijk te maken om op deze manier beter te kunnen voldoen aan de vraag op de woningmarkt.

- 'Munnikendijk 46B Westmaas'. Het bestemmingsplan is opgesteld ten behoeve van het bouwen van twee woningen op de locatie waar voorheen een tuincentrum was gevestigd'.

 

Het bestemmingsplan ‘Munnikendijk 46B Westmaas’ is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Eén van deze wijzigingen is de verkaveling in het plangebied. Ook is in het bestemmingsplan de mogelijkheid opgenomen om de woning Munnikendijk 44 bij eventuele sloop op een andere locatie dan de huidige locatie op het perceel terug te bouwen.

Besluit hogere grenswaarden geluid

Het verkeer op de Groeneweg in Puttershoek zorgt voor een geluidsbelasting op de te bouwen woningen in de Wijk van je leven, deelgebied 3 van maximaal 51 dB(A). De voorkeursgrenswaarde is echter 48 dB(A).Het college heeft daarom op 18 april 2017 overeenkomstig artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) hogere waarden vastgesteld.

Ter inzage

De vastgestelde bestemmingsplannen, de vaststellingsbesluiten en de bijbehorende stukken en het besluit hogere grenswaarden liggen vanaf 5 juni 2017 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage bij de balie Omgevingszaken in het gemeentehuis. Ook is het bestemmingsplan te raadplegen via www.binnenmaas.nl (onder ‘Actueel / Bekendmakingen en besluiten’) en via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl (Munnikendijk 46b in Westmaas onder IMRO-code NL.IMRO.0585.BPWSMDIJK46b-VG01, Westdijk 87 Mijnsheerenland onder IMRO-code NL.IMRO.0585.BPMHLWESTDIJK87-VG01 en ‘Wijk van je leven, deelgebied 3 Puttershoek’ onder IMRO-code NL.IMRO.0585BPPTHwijkvanjl3-VG01NL.IMRO.0585.BPWMSMDIJK46b-ON01 NL.IMRO.0585.BPWMSMDIJK46b-ON01).

Beroepsmogelijkheden

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van de bestemmingsplannen en het besluit van het college tot het vaststellen van hogere grenswaarden kunnen belanghebbenden gedurende de hierboven genoemde ter inzagetermijn (beroepstermijn) schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door:

- belanghebbenden, die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

- belanghebben, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen.

- belanghebbenden, die beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht (alleen van toepassing op het bestemmingsplan 'Munnikendijk 46B Westmaas').

 

In werking treding

De vastgestelde bestemmingsplannen en het besluit hogere grenswaarden treden na afloop van de beroepstermijn in werking. Om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt, kan een belanghebbende die tijdig beroep heeft ingesteld, binnen de beroepstermijn van zes weken een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Wanneer een belanghebbende beroep heeft ingesteld én een verzoek om voorlopige voorziening heeft ingediend, treedt het bestemmingsplan in werking op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Onherroepelijke bestemmingsplannen

Het college van Binnenmaas maakt bekend dat de bestemmingsplannen ‘Roodenburg Vermaatstraat ’s-Gravendeel’, “Oud-Heinenoordseweg 2 Heinenoord’ en ‘Boonsweg 7-9-11 Heinenoord’ in werking zijn getreden. Deze bestemmingsplannen zijn vastgesteld tijdens de raadsvergadering van 30 maart 2017. Er is geen beroep tegen de vaststelling aangetekend.

 

Onherroepelijk bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Het college van Binnenmaas maakt bekend dat het bestemmingsplan ‘Munnikenweg 10/10A in Westmaas’ en de omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van een woning op het perceel Munnikenweg 10 in Westmaas in werking zijn getreden. Beide procedures zijn behandeld middels de coördinatieregeling zoals bedoeld in afdeling 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening.

 

Maasdam, 2 juni 2017

mr. R.P.B.M. Brekelmans mr. drs. A.J. Borgdorff

 

 

Naar boven