Bekendmaking ter inzage legging zakelijke inhoud anterieure overeenkomst en ter inzage legging van ontwerpbestemmingsplan “Kom Reusel, herziening Mierdseweg 53 (Cotax)”

Logo Reusel-De Mierden

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken bekend dat zij:

  • -

    Een anterieure overeenkomst zijn aangegaan. Deze overeenkomst gaat over grondexploitatie zoals bedoeld in artikel 6.24 lid van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening;

  • -

    op grond van artikel 3.8 van de (Wro) en afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht het ontwerpbestemmingsplan “Kom Reusel, herziening Mierdseweg 53 (Cotax)” van met ingang van dinsdag 6 juni 2017 gedurende zes weken ter inzage leggen.

Inhoud

Aan de Mierdseweg 53 in Reusel is een transportbedrijf gevestigd. Het bedrijf is dusdanig ontwikkeld dat het ruimtelijk en milieuhygiënisch niet meer inpasbaar is op deze locatie. Het bedrijf gaat daarom verplaatsen. Om deze bedrijfsverplaatsing te bekostigen worden de opstallen (met uitzondering van de bedrijfswoning) gesloopt en worden er 15 grondgebonden woningen gerealiseerd. Daarnaast wordt aan de zuidzijde van het plangebied een toegangsweg gerealiseerd om enkele percelen te kunnen bereiken. Aan de westzijde van het plangebied wordt tevens een uitrit gerealiseerd om enkele bijgebouwen te kunnen bereiken. Ten slotte wordt aan de zuidzijde van het plangebied voorzien in groen en wateropvang. Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in deze ontwikkelingen.

Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een toelichting met bijlagen, planregels en verbeelding.

Voorontwerp

Er heeft eerder geen voorontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen, maar het plan is wel naar de provincie Noord-Brabant en Waterschap De Dommel gestuurd voor overleg. Hun reacties zijn verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan.

Geen vaststelling exploitatieplan

De gemeenteraad is verplicht om tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen (artikel 6.12 Wro). Burgemeester en wethouders zijn anterieure overeenkomsten en planschadeverhaalsovereenkomsten aangegaan, zodat het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig is. Zoals hieronder omschreven ligt de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst eveneens ter inzage.

I nzage

De zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst, het ontwerpbesluit en het ontwerpbestemmingsplan liggen ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op dinsdag tot 19.00 uur. Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken.

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook digitaal raadplegen op:

  • de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • de gemeentelijke website: www.reuseldemierden.nl/bestemmingsplannen.

Het identificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.1667.BPRmierd1017-ON01.

Geen zienswijzen, bezwaar en beroep tegen anterieure overeenkomst

Het is niet mogelijk tegen de anterieure overeenkomst zienswijzen, bezwaar en beroep in te stellen.

Zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan

Tijdens de ter inzage termijn van het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren brengen. Dit kan op de volgende manieren:

  • schriftelijk (geen e-mail): de gemeenteraad van Reusel-De Mierden, postbus 11, 5540 AA Reusel;

  • mondeling: na afspraak met dhr. R. Krul, telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer (0497) 650 650 of via e-mailadres r.krul@reuseldemierden.nl. De gemeente maakt een kort verslag van de mondelinge zienswijze.

Vragen

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met dhr. R. Krul. U bereikt hem op maandag tot en met donderdag via het telefoonnummer (0497) 650 650 of via e-mailadres r.krul@reuseldemierden.nl.

 

Reusel, 2 juni 2017

 

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden,

de secretaris de burgemeester (wnd),

dhr. M.H.F. Knaapen mw. J. Eugster

Naar boven