Bekendmaking gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Landelijk Gebied

Logo Noordwijk

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 13 april 2017 het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’ met de planidentificatie NL.IMRO.0575.BPlandgeb-VA01 gewijzigd heeft vastgesteld. De vastgestelde wijzigingen ten opzichte van het tervisie gelegde ontwerpbestemmingsplan staan genoemd in de ‘Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan Landelijk Gebied ’, behorende bij genoemde raadsbesluit. Tevens heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Inhoud

Het bestemmingsplan is vooral gericht op het behoud van de specifieke kwaliteiten van het agrarisch landelijk gebied en het weidevogelgebied in de Hoogewegpolder. Het plan is in hoofdzaak conserverend van karakter. Waar ruimtelijke ontwikkelingen aan de orde zijn en opzichte van de geldende bestemmingsplannen , wordt dit in de Toelichting aangegeven.

Ter inzage

Het bovengenoemde besluit ligt met ingang van 8 juni 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. U kunt de documenten raadplegen:

Beroep

Vanaf 9 juni 2017 tot 22 juli 2017 kan beroep worden ingesteld tegen het raadsbesluit door:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • 2.

    een belanghebbende, tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan;

  • 3.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken. 

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Gedurende de periode van terinzageligging kan door genoemde personen tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek zijn ook griffierechten verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek voorlopige voorziening is ingediend.

Naar boven