Vestiging voorkeursrecht Poortgebied / A4 en Landschappen van Allure De Zoom, projectonderdeel Bergsche Heide

Logo Bergen op Zoom

Aan wijzing voorlopig voorkeursrecht (Wvg)

Het College van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt op grond van artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij op 29 mei 2017  op grond van het bepaald in artikel 6 Wvg besloten hebben grond voorlopig aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. Deze percelen worden globaal omsloten door Moerstraatsebaan, Bemmelenberg, Vredenburg en de Rijksweg A4 en zijn aangeduid als toekomstig gebied voor ontwikkeling, alle niet-agrarisch en alle nader uit te werken.

Deze gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende tekening en de daarbij behorende lijst met aangewezen (kadastrale) percelen en namen van de eigenaren van de in de aanwijzing opgenomen percelen of perceelgedeelten en van de rechthebbenden op de beperkte rechten waaraan deze zaken zijn onderworpen volgens de registers van het kadaster.

Het besluit tot voorlopige aanwijzing treedt in werking een dag na publicatie in de Staatscourant. Publicatie in de Staatscourant vindt plaats op 31 mei 2017. Het gemeentelijk voorkeursrecht treedt dus in werking op 1 juni 2017 ( de dag na publicatie in de Staatscourant). Het besluit heeft een geldingsduur van maximaal 3 maanden, waarbinnen de gemeenteraad de gronden opnieuw moet aanwijzen. Een aanwijzing door de gemeenteraad heeft een geldingsduur van 3 jaar.

De aanwijzing houd in dat eigenaren en rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden dan wel de daarop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Bergen op Zoom te koop moeten aanbieden. De eigenaren en rechthebbenden worden een dezer dagen per brief op de hoogte gebracht van dit besluit.

Ter inzage

Het besluit tot voorlopige aanwijzing ligt met de bijbehorende lijst met aangewezen (kadastrale) percelen met ingang van 1 juni 2017 gedurende zes weken ter inzage in het stadskantoor aan de Jacob Obrechtlaan 4 te Bergen op Zoom. Tevens wordt het besluit met bijbehorende lijst gepubliceerd op de gemeentelijke website.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Tegen het besluit tot voorlopige aanwijzing kan door belanghebbenden binnen 6 weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant een gedagtekend, gemotiveerd en ondertekend bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Bergen op Zoom, postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van dit besluit niet. Indien een bezwaarschrift is ingediend kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant, postbus 90006, 4800 PA Breda, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor het in behandeling nemen van het verzoek worden griffierechten geheven.

 

Naar boven