"Gemeente Den Helder - Kennisgeving Vastgesteld uitwerkingeplan - Veld 5 't Laar, te Julianadorp

Logo Den Helder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder maken op grond van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening in samenhang met afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij het uitwerkingsplan Veld 5 't Laar met planidentificatie NL.IMRO.0400.516UPLAAR52016-VST1 op 9 mei 2017 hebben vastgesteld.

 

Beschrijving plan

Doel van het uitwerkingsplan is de wens van de Stichting 's Heeren Loo Zorggroep om op hun locatie Noorderhaven, op Veld 5 een tiental zorgwoningen te realiseren met elk 8 a 10 bewonerseenheden. Dit naast de 6 bestaande (te handhaven) zorgwoningen.

In het geldende bestemmingsplan Julianadorp Zuid-Oost 2010 is voor Veld 5 een uitwerkingsbevoegdheid opgenomen naar woongebied om de bouw van o.a. zorgwoningen mogelijk te maken.

Het uitwerkingsplan Veld 5 't Laar voorziet in de planologisch juridische uitwerking om bovenstaande zorgwoningen mogelijk te maken. Op deze wijzen kan 's Heeren Loo voldoen aan zijn zorgtaak om cliënten op eigen terrein te huisvesten en begeleiden. Reguliere woningbouw wordt in het thans voorliggende uitwerkingeplan niet mogelijk gemaakt.

Inzage

Het vastgestelde uitwerkingeplan met bijbehorende stukken liggen vanaf 12 juni 2017 gedurende een periode van zes weken ter inzage.

 

Het vastgestelde uitwerkingsplan Veld 5 't Laar, te Julianadorp ligt op de volgende wijzen ter inzage:

  • 3.

    digitaal en op papier bij het Klant Contact Centrum in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 19.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravehage door:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig hun zienswijze tegen het ontwerp van het uitwerkingsplan Veld 5 't Laar bij de gemeente naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat hen redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig artikel 3.6, lid 4 Wro, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht hun zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders van Den Helder naar voren hebben kunnen brengen;

  • 3.

    belanghebbenden tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpplan zijn aangebracht.

 

Gedurende de genoemde termijn kan tevens, indien door betrokkenen een beroepsschrift is ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.

Voor zowel het in behandeling nemen van het beroepsschrift als het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Inwerkingtreding

Het uitwerkingsplan treedt in werking op de eerste dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treed het uitwerkingsplan niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

  •  

Naar boven