Voorontwerpbestemmingsplan 'Versterking en uitbreiding winkelcentrum De Schoof'

Logo Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat vanaf 1 juni 2017 tot en met 12 juli 2017 het voorontwerpbestemmingsplan 'Versterking en uitbreiding winkelcentrum De Schoof' met plan-identificatienummer NL.IMRO.0531.bp17WCdeSchoof-1001 ter inzage ligt.

Voorontwerpbestemmingsplan

Op basis van de marktconsultatie en de daaruit voortvloeiende intentieovereenkomst is door vastgoedontwikkelaar Ten Brinke Poortier Romein een plan ontwikkeld om het winkelcentrum De Schoof te optimaliseren. Hierbij wordt De Schoof aan de zuidwestzijde uitgebreid met circa 5.500 m2 bruto vloeroppervlak (bvo) en met een parkeerterrein op maaiveldniveau. Een groot deel van de uitbreiding wordt ingevuld door het verplaatsen van detailhandelsvestigingen elders uit de gemeente en deze te concentreren bij het centrumgebied. Deze uitbreiding is voorzien aan de zuidwestzijde van het bestaande winkelcentrum De Schoof op de locatie waar nu de Willem de Zwijgerschool is gevestigd en voorheen tevens de ABN Amro-bank.

De ontwikkeling van het plangebied aansluitend aan winkelcentrum De Schoof is niet passend binnen de regels van bestemmingsplan 'Centrum'. Voor deze ontwikkeling is een herziening van het bestemmingsplan op deze locatie noodzakelijk. Met het opgestelde voorontwerpbestemmingsplan wordt de realisatie planologisch voorbereid.

Stukken ter inzage

Van 1 juni 2017 tot en met 12 juli 2017 ligt het voorontwerpbestemmingsplan 'Versterking en uitbreiding winkelcentrum De Schoof', inclusief de onderliggende stukken ter inzage. U kunt de betreffende stukken vinden op de volgende locaties:

  • 1.

    Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl is het digitale voorontwerpbestemmingsplan geplaatst. Dit kunt u vinden via het plan-identificatienummer NL.IMRO.0531.bp17WCdeSchoof-1001

  • 2.

    Een pdf-versie van het voorontwerpbestemmingsplan hebben wij geplaatst op de gemeentelijke website www.h-i-ambacht.nl/deschoof

  • 3.

    De papieren versie van de stukken is tijdens de openingsuren in te zien in de hal van het gemeentehuis, Weteringsingel 1 te Hendrik-Ido-Ambacht.

Reageren op het voorontwerpbestemmingsplan?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar inspraakreactie indienen op het voorontwerpbestemmingsplan. Om van deze mogelijkheid gebruik te maken kunt u uw inspraakreactie uiterlijk 12 juli 2017 schriftelijk indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Hendrik-Ido-Ambacht, Postbus 34, 3340 AA te Hendrik-Ido-Ambacht.

Hendrik-Ido-Ambacht, 31 mei 2017

Naar boven