Ontwerp projectuitvoeringsbesluit nieuwbouw 114 appartementen aan de Bachstraat 6

Logo Heemskerk

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat op grond van artikel 2.11 van de Crisis en herstelwet (Chw) het ontwerp project-uitvoeringsbesluit met nummer ZO/2017/3239 en NL.IMRO.0396.PBbachstraat6-OW01 met ingang van 1 juni 2017 gedurende zes weken ter inzage ligt bij de receptie van het gemeentehuis en raadpleegbaar is op www.heemskerk.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Met het project-uitvoeringsbesluit wordt in afwijking van het bestemmingsplan Centrum Heemskerk planologische medewerking verleend aan de realisatie van 114 appartementen op een half verdiepte parkeergarage. Het plan omvat tevens het inrichten van het openbaar gebied rondom het appartementengebouw ten behoeve van verblijfsdoeleinden en groen voor de aanleg van wegen, parkeervoorzieningen, bermen en groenvoorzieningen met de daarbij behorende bouwwerken waaronder straatmeubilair en vuilcontainers. Met het project-uitvoeringsbesluit wordt tevens een hogere grenswaarde op basis van de wet geluidshinder vastgesteld;

 

Gedurende deze termijn kan iedereen, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze kenbaar maken bij het college. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het bureau Leefomgeving en ook via de website www.heemskerk.nl. Zienswijzen worden meegewogen bij de verdere besluitvorming.

 

Nadere inlichtingen: bureau Leefomgeving, telefoonnummer 14 0251.

 

Ontwerp besluit Wet geluidhinder onderdeel van het projectuitvoeringsbesluit nieuwbouw 114 appartementen Bachstraat 6

Burgemeester en Wethouders van Heemskerk hebben ten behoeve van het projectuitvoeringsbesluit voor de realisatie van 114 appartementen op een half verdiepte parkeergarage, een verzoek om vaststelling van een hogere waarde in het kader van de Wet geluidhinder ingediend bij Omgevingsdienst IJmond. De hogere waarden voor de geluidsbelasting hebben betrekking op wegverkeerslawaai. De bevoegdheid van het college tot vaststelling van hogere waarden is gedelegeerd aan het algemeen bestuur van Omgevingsdienst IJmond.

 

De directeur van Omgevingsdienst IJmond, gemandateerd bevoegd namens genoemd algemeen bestuur, maakt bekend dat er een ontwerpbesluit tot vaststelling van de hogere waarde voor de geluidbelasting is genomen.

 

Het ontwerpbesluit tot vaststelling van de hogere waarden voor de geluidsbelasting maakt onderdeel uit van het project uitvoeringsbesluit en ligt met ingang van 1 juni 2017 gedurende zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis van Heemskerk, Maerten van Heemskerckplein 1, 1964 EZ te Heemskerk en bij Omgevingsdienst IJmond, Stationsplein 48b te Beverwijk op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

 

Gedurende de termijn van de tervisielegging kunnen belanghebbenden schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen kenbaar gemaakt worden bij Omgevingsdienst IJmond, Postbus 325, 1940 AH Beverwijk, onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde Wet geluidhinder projectuitvoeringsplan Bachstraat te Heemskerk”. Voor mondelinge zienswijzen kunt u telefonisch een afspraak maken met Omgevingsdienst IJmond, telefoonnummer 0251-263863.

Naar boven