Bekendmaking ontwerpinpassingsplan Reconstructie N226 Hertekop-Schutterhoeflaan inclusief fietstunnel, gemeente Leusden

Logo Utrecht

Gedeputeerde Staten van Utrecht maken bekend dat met ingang van 1 juni tot en met 12 juli 2017 het ontwerpinpassingsplan Reconstructie N226 Hertekop-Schutterhoeflaan inclusief fietstunnel ter inzage ligt.

Een ieder kan in deze periode zijn zienswijze over het ontwerpinpassingsplan kenbaar maken.

Het doel van het inpassingsplan

Het voorliggende inpassingsplan is gericht op het planologisch-juridisch mogelijk maken van een aantal maatregelen ter verbetering van de verkeersveiligheid en de doorstroming op het tracé van de N226 Hertekop-Arnhemseweg.

Het project

De maatregelen ter verbetering van de vekeersveiligheid en de doorstroming op het tracé van de N226 Hertekop-Arnhemsweg bestaan uit de volgende, primaire ingrepen. - aanleg parallelweg. De Schutterhoeflaan en Ruitenbeeklaan worden losgekoppeld van de N226 Arnhemseweg en met een parallelweg aangesloten op de Lockhorsterweg nabij Hertekop. Dit wordt ook de enige aansluiting voor gemotoriseerd verkeer. Dit betekent dat de zorgboerderij op het Landgoed Groot Schutterhoef, de lintwoningen en het gasregelstation via deze parallelweg zullen worden ontsloten. - verschuiven hoofdrijbaan. De nieuwe hoofdrijbaan wordt in westelijke richting opgeschoven. Tussen de Ruitenbeeklaan en Landgoed Groot Schutterhoef wordt de nieuwe parallelweg namelijk gesitueerd op het huidige tracé van de hoofdrijbaan van de N226.

  • 1.

    compensatie verlies natuurlijke waarden. Deze grond ligt bovendien binnen het Natuur Netwerk Nederland (NNN), voorheen de ecologische hoofdstructuur (EHS) genoemd. De bomen die hiervoor gekapt moeten worden, worden voor een deel teruggeplant langs de N226 om hiermee te zorgen voor de benodigde verplichte compensatie. De rest van de compensatieopgave die overblijft moet buiten het plangebied gecompenseerd worden.

  • 2.

    verplaatsen nutsgebouw. Het bestaande nutsgebouw (trafohuis) ter plaatse van Hertekop (nabij de zuidelijke oprit naar de Rijksweg A28) moet worden verplaatst in verband met de aanleg van de fietstunnel onder de N226 (parallel aan de Lockhorsterweg / Dodeweg). De nieuwe locatie van de nutsvoorziening is geprojecteerd aan de Lockhorsterweg.

  • 3.

    aanleg fietstunnel. Ter bevordering van de doorstroming en de veiligheid wordt een fietstunnel aangelegd onder de N226 door, direct ten westen van (en parallel aan) de Lokhorsterweg - Dodeweg. De noordelijke helling maakt deel uit van het plangebied van dit inpassingsplan, aangezien deze grotendeels in de gemeente Leusden ligt. De andere delen van de fietstunnel liggen in Amersfoort en maken geen deel uit van dit inpassingsplan.

  • 4.

    aanleg faunapassage. Onder het nieuwe tracé (hoofdrijbaan en parallelweg) van de N226 wordt een faunapassage aangelegd met als doel dat kleinere dieren hierdoor veilig naar de andere kant van de weg kunnen komen.

  • 5.

    plaatsing zichtbeperkende voorziening. Ter hoogte van het perceel Dodeweg 1 wordt ten zuiden van het nieuwe tracé van de hoofdrijbaan een zichtbeperkende voorziening geplaatst.

Het inpassingsplan voorziet in wijziging van de bestemmingen in het gebied die nodig zijn voor de realisatie van het project. Een inpassingsplan is vergelijkbaar met een bestemmingsplan van de gemeente, alleen is in dit geval de provincie de verantwoordelijke bestuurslaag.  Terinzagelegging

Het ontwerpinpassingsplan Reconstructie N226 Hertekop-Schutterhoeflaan inclusief fietstunnel , inclusief bijlagen, ligt met ingang van 1 juni 2017 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage. De stukken zijn tijdens de gebruikelijke openingstijden in te zien aan de balie van:

- het provinciehuis van Utrecht, Archimedeslaan 6 te Utrecht;

- het gemeentehuis van Leusden, Fokkerstraat 16 te Leusden.  

Daarnaast is het ontwerpinpassingsplan Reconstructie N226 Hertekop-Schutterhoeflaan inclusief fietstunnel  raadpleegbaar op de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl, het plan heeft de ID-code NL.IMRO.9926.IP1703Hertekop-OW01.  

Zienswijze

Gedurende de termijn van zes weken kan iedereen reageren. Wij verzoeken u uw schriftelijke zienswijze als volgt te adresseren: Provinciale Staten van Utrecht, t.a.v. de Griffier van de Commissie RGW, Postbus 80300, 3508 TH te Utrecht of e-mailen naar statengriffie@provincie-utrecht.nl onder vermelding van “zienswijze ontwerpinpassingsplan Reconstructie N226 Hertekop-Schutterhoeflaan”. Vergeet daarbij niet uw naam en de adresgegevens te vermelden. Ook kunt u via de website van provincie Utrecht digitaal een zienswijze indienen. Het formulier vindt u onder https://www.provincie-utrecht.nl/loket/digitale-formulieren. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch tot en met 6 juli 2017(drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van de terinzagelegging) een afspraak maken met het secretariaat van de afdeling Fysieke Leefomgeving van de provincie Utrecht tel. (030) 258 9011.

Verdere procedure

Alle zienswijzen worden verwerkt in een zienswijzennota. Provinciale Staten betrekken de ingediende zienswijzen bij hun besluitvorming over de vaststelling van het inpassingsplan. Naar verwachting vindt de besluitvorming hierover plaats eind december 2017. Vervolgens ligt dit besluit ook weer zes weken ter inzage. Tijdens deze termijn kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerpinpassingsplan hebben ingebracht, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest dit tijdig te doen, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zover het besluit wijzigingen bevat ten opzichte van het ontwerpinpassingsplan, kan door belanghebbenden een beroep ten aanzien van deze wijzingen worden ingesteld. Van het besluit tot vaststelling en de terinzagelegging van het Inpassingsplan wordt op dezelfde wijze kennis gegeven als van het ontwerpinpassingsplan. Uit artikel 1.1 lid 1 en bijlage I, artikel 2.1, volgt dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is op de procedure van dit inpassingsplan.

Informatie

Indien u nadere informatie over het ontwerpinpassingsplan wenst, dan kunt u contact opnemen met mevrouw M. van Gessel 030-258 3501.

Naar boven