Kennisgeving voornemen voorbereiding bestemmingsplan Kolenkitbuurt en Laan van Spartaan, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie West maakt ingevolge artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft het voornemen om het bestemmingsplan Kolenkitbuurt en Laan van Spartaan voor te bereiden. Voor de gronden in het plangebied gelden de bestemmingsplannen Kolenkitbuurt uit 2007, Zuidelijk Veld fase2 uit 2010, Kolenkitbuurt Blok 5 uit 2012, Kolenkitbuurt Middengebied uit 2012 en Laan van Spartaan uit 2007. 

Het plangebied wordt begrensd door Het Ringspoor, de Roos van Dekamaweg, het talud van de A10, de Leeuwendalersweg, de Akbarstraat, de Jacob van Arteveldestraat, de Leeuw van Vlaanderenstraat, de A10 en de Jan van Galenstraat.

Het bestemmingsplan betreft een actualisering van de thans voor het plangebied geldende bestemmingsplannen. Voor een overwegend deel van het plangebied gelden de uit 2007 daterende bestemmingsplannen Kolenkit en Laan van Spartaan. Ingevolge de Wet ruimtelijke ordening dienen geldende bestemmingsplannen ten minste eens per 10 jaar geactualiseerd te worden. Met voorliggend bestemmingsplan wordt aan deze verplichting voldaan, terwijl het voorts voor de gewijzigde inzichten met betrekking tot de sloop- en vernieuwbouw in het Zuidelijk Veld en het Middengebied van de Kolenkitbuurt, en voor de thans in aanbouw zijnde en nog te realiseren bouwplannen in het plandeel Laan van Spartaan een adequate planologische regeling biedt.

Op grond van artikel 1.3.1, tweede lid, van het Bro melden wij dat het plan nog in de fase van planvoorbereiding is. Daarom is er nog geen gelegenheid zienswijzen over het voornemen naar voren te brengen, worden geen stukken betreffende het voornemen ter inzage gelegd en wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

In een later stadium zal het voorontwerpbestemmingsplan worden vrijgegeven voor participatie. Ver-volgens zal het ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Op dat moment wordt de gelegen-heid geboden zienswijzen naar voren te brengen. Voorafgaand aan de ter inzage legging zal daarvan een kennisgeving worden geplaatst op in ieder geval de website van de gemeente en de Staatscourant. Voor eventuele vragen kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Zuidwest, Rob van den Bosch, Rob.Van.Den.Bosch@amsterdam.nl

 

Amsterdam, 31 mei 2017 Dagelijks Bestuur van de bestuurscommissie West G. Bouwmeester, voorzitter, I. Overzier, secretaris

Naar boven