Ontwerp bestemmingsplan ‘Oostergast – Fase 2D-a Oost’, gemeente Zuidhorn ter inzage

Logo Zuidhorn

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn maken op grond van artikel 3.8 Wro en afdeling 3.4 Awb bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Oostergast – Fase 2D-a Oost’ met bijbehorende stukken met ingang van 31 mei 2017 zes weken ter inzage ligt. Op grond van artikel 3.8 Wro kan tijdens deze termijn een ieder zienswijze naar voren brengen.

Achtergrond

Het ontwerp bestemmingsplan maakt het mogelijk dat de gewijzigde verkaveling in het oostelijke deel van fase 2D-a van de Oostergast, zoals deze is opgenomen in het stedenbouwkundig plan, planologisch wordt vastgelegd.

Bestemmingsplan inzien

U kunt het ontwerp bestemmingsplan ‘Oostergast – Fase 2D-a Oost’ inzien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis aan de Hooiweg 9 te Zuidhorn. Op de gemeentelijke website www.zuidhorn.nl/planneninprocedure kunt u meer informatie over het ontwerp bestemmingsplan vinden en de bronbestanden downloaden. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0056.BPZH17UITB1-OW01. Landelijk staat het ontwerp bestemmingsplan op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/webroo/?planidn=NL.IMRO.0056.BPZH17UITB1-OW01.

Indienen zienswijzen

Tot en met 11 juli 2017 kunt u bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling, uw zienswijzen op het ontwerp bestemmingsplan ‘Oostergast – Fase 2D-a Oost’ kenbaar maken aan de gemeenteraad van Zuidhorn. Een schriftelijke zienswijze moet geadresseerd worden aan: de gemeenteraad van Zuidhorn, Postbus 3, 9800 AA, Zuidhorn. Of stuur uw zienswijze naar: reacties-wro@zuidhorn.nl, o.v.v.: zienswijze ontwerp bestemmingsplan ‘Oostergast – Fase 2D-a Oost’.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze, moet u telefonisch een afspraak maken met de afdeling Ruimte en Welzijn: (0594) 50 87 94. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt. De ingekomen zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Crisis en Herstelwet

Op dit bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde. De Crisis en herstelwet is te raadplegen op wetten.overheid.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Welzijn: (0594) 50 87 94.

Zuidhorn, 30 mei 2017

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn

Naar boven