Ontwerp bestemmingsplan ‘Meppel – Werkhorst 30’

Logo Meppel

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Meppel bekend dat met ingang van 1 juni 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp van het bestemmingsplan Meppel – Werkhorst 30.

Het plan

Met het nieuwe bestemmingsplan ‘Meppel – Werkhorst 30’ zal de bouw van 21 woningen planologisch mogelijk worden gemaakt. Het voormalige Drenthe College staat al enige tijd leeg. Ontwikkelaar Junco B.V. heeft een plan ontwikkeld met 21 woningen, waarvan 4 vrijstaande woningen, 10 2-onder-1 kapwoningen en 7 rijwoningen. Ten opzichte van het voorontwerp bestemmingsplan zijn slechts enkele ambtshalve wijzigingen doorgevoerd in het ontwerp bestemmingplan.

Het plangebied

Het plangebied omvat het perceel van de Werkhorst 30, het voormalige terrein van het Drenthe College. Aan de westzijde grenst het plangebied aan de wijk Koedijkslanden, aan de noordzijde aan garagebedrijf Wensink en aan de overige zijden aan woningen van de Werkhorst.

Waar kunt u het ontwerp bestemmingsplan inzien?

Het ontwerp van het bestemmingsplan ligt ter inzage van 1 juni tot en met 12 juli 2017 op het Stadhuis, Grote Oever 26 te Meppel. Het plan (verbeelding, regels, toelichting en eventuele bijlagen) kan digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl of op www.meppel.nl/bestemmingsplannen geraadpleegd worden. Het bestemmingsplan heeft de IMRO-code ‘NL.IMRO.0119.Werkhorst30-BPB1’.

Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken?

Gedurende de bovengenoemde termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar maken. Zienswijzen met betrekking tot het ontwerp van het bestemmingsplan kunt u zowel schriftelijk als mondeling indienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Meppel, Postbus 501, 7940 AM Meppel. Voor een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met het loket Bouwen & Wonen via het telefoonnummer 14 0522.

Meppel, 31 mei 2017

Burgemeester en wethouders van de gemeente Meppel

Naar boven