Correcties vastgesteld bestemmingsplan ‘Reparatieplan Buitengebied’, Hilvarenbeek

Logo Hilvarenbeek

De gemeenteraad heeft op 7 maart 2017 het bestemmingsplan Reparatieplan Buitengebied vastgesteld. Het raadsbesluit en het bestemmingsplan hebben vanaf 31 maart 2017 ter inzage gelegen. De inzage-/beroepstermijn is op 11 mei 2017 verstreken.

Onvolkomenheden

Tijdens deze periode hebben wij geconstateerd dat het bestemmingsplan, zoals dat op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl is gepubliceerd, een foutje bevat. Dit foutje heeft betrekking op het bouwvlak van het perceel Van de Veldenweg 4 te Diessen. De gemeenteraad heeft op 7 maart 2017 besloten om het bouwvlak strak tegen de muur van de vergunde stal aan te leggen. Inmiddels is gebleken dat deze lijn ongeveer een halve meter van de muur af lag.

Dit is inmiddels hersteld.

Terinzagelegging correcties

Om recht te doen aan de mogelijkheden van rechtsbescherming hebben wij besloten het bestemmingsplan voor wat betreft de aangebrachte correcties opnieuw ter inzage te leggen. Het gecorrigeerde plan ligt ter inzage van vrijdag 2 juni 2017 tot en met donderdag 13 juli 2017. U kunt de stukken inzien en/of digitaal raadplegen bij de Centrale balie van het gemeentehuis. Ook kunt u de stukken raadplegen via onze website of op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroepsmogelijkheden

Bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag kan tijdens de termijn van inzage beroep worden ingesteld. De mogelijkheid daartoe is er alleen voor belanghebbenden, die bezwaar hebben tegen de genoemde correctie.

Binnen de beroepstermijn kunnen zij die beroep hebben ingesteld een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling.

Beroepschriften die tijdens de eerste inzagetermijn zijn ingediend tegen de overige delen van het plan worden gewoon behandeld en hoeven dus niet opnieuw ingediend te worden.

Naar boven