Gemeente Tynaarlo - Coördinatieregeling bestemmingsplan en omgevingsvergunning bouw recreatiewoning Groningerweg 25 te Eelderwolde (NL.IMRO.1730.BPGronweg25EW-0401)

Logo Tynaarlo

Burgemeester en wethouders maken het volgende bekend.

 

De gemeenteraad heeft op 19 april 2016 besloten om de coördinatieregeling van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening toe te passen op de voorbereiding en bekendmaking van de herziening van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de bouw van een drijvende recreatiewoning op het perceel Groningerweg 25 te Eelderwolde.

V aststelling bestemmingsplan.

De gemeenteraad heeft op 7 maart 2017 het bestemmingsplan Recreatiewoning Groningerweg 25 te Eelderwolde (NL.IMRO.1730.BPGronweg25EW-0401)” vastgesteld in overeenstemming met het ontwerp, zoals dat vanaf 18 november 2016 tot en met 29 december 2016 ter inzage is gelegd.

De bij het bestemmingsplan behorende toelichting, die geen deel uit maakt van het bestemmingsplan, is op de volgende onderdelen aangepast.

  • a.

    Het rapport “Toetsing Wet natuurbescherming” d.d. 19 januari 2017 is als bijlage aan de toelichting toegevoegd en de resultaten zijn in de toelichting vermeld;

  • b.

    Het aanvullend asbest- en bodemonderzoek d.d. 28 november 2016 en het advies van de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe ter zake d.d. 12 december 2016 zijn als bijlage aan de toelichting toegevoegd en de resultaten zijn in de toelichting vermeld.

Gewijzigde verlening omgevingsvergunning.

Burgemeester en wethouders hebben op 9 mei 2017 de omgevingsvergunning voor de bouw van de drijvende recreatiewoning op het perceel Groningerweg 25 te Eelderwolde gewijzigd verleend.

Ten opzichte van de ontwerp-omgevingsvergunning is het onderdeel van voorschrift 6 vervallen dat bepaalde, dat aanvullend asbest- en bodemonderzoek en de daarop volgende sanering voorwaarde zijn voor het doen van een voorstel aan de raad tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Ter inzage.

Met ingang van 2 juni 2017 gedurende zes weken liggen de onderstaande documenten met bijlagen voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries:

  • 1.

    Het vastgestelde bestemmingsplan;

  • 2.

    De gewijzigd verleende omgevingsvergunning.

De papieren versie van de documenten genoemd onder 1 en 2 kan in genoemde periode zonder afspraak worden ingezien tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Buiten de openingstijden is inzage na telefonische afspraak mogelijk.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning met bijlagen zijn vanaf 2 juni 2017 gedurende zes weken ook digitaal te bekijken op www.tynaarlo.nl en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep.

Vanaf 2 juni 2017 gedurende zes weken kan tegen de besluiten genoemd onder 1 en 2 beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State door een belanghebbende:

  • a.

    Die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • b.

    Of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze als bedoeld onder a naar voren heeft gebracht;

  • c.

    Die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling ten opzichte van de ontwerpbesluiten zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen het besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met het team Ruimte en Ontwikkeling, telefoonnummer 0592 – 266 662.

Naar boven