Ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Nuland’

Logo 's-Hertogenbosch

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Nuland’ (NL.IMRO.0796.0002315-1301) met ingang van 29 mei 2017 gedurende zes weken ter inzage ligt. Het plangebied betreft de bebouwde kom van Nuland. Het plan is een beheersbestemmingsplan. Dit betekent dat het in beginsel geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk maakt. Het plan legt merendeel de situatie vast zoals deze nu feitelijk bestaat. Bestaande functies (o.a. wonen, bedrijven, detailhandel, sport en maatschappelijk) krijgen veelal eenzelfde bestemming als het huidige gebruik.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft vanaf maandag 20 februari tot en met maandag 3 april ter inzage gelegen. Ook is er op 9 maart een informatieavond gehouden in gemeenschapshuis De Meent. Gedurende de inspraakperiode zijn twintig inspraakreacties bij ons binnen gekomen. Daarnaast zijn in het kader van het vooroverleg reacties ingediend door zowel de Provincie Noord-Brabant als Waterschap Aa en Maas.

Voor een volledige weergave van de inspraakreacties en onze reactie daarop verwijzen wij u naar het eindverslag vooroverleg en inspraak. Het ontwerpbestemmingsplan wordt zes weken ter inzage gelegd. Tijdens de terinzagelegging kan iedereen een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij uw raad kenbaar maken. Vervolgens zal het bestemmingsplan met eventuele zienswijzen ter vaststelling aan uw raad worden voorgelegd.

Wilt u r eageren?

In de periode dat een ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan iedereen hierop schriftelijk of mondeling een zienswijze bij de gemeenteraad indienen. Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan?

  • Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: De gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch.Graag onder vermelding van zaaknummer 6954619.

  • Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen? Hiervoor kunt u terecht bij mevrouw C. Leermakers. Voor het maken van een afspraak met haar kunt u bellen met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 56 04.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen of op www.ruimtelijkeplannen.nl (hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden).

Naar boven